Recepten voor een lekkere brunch

Uitgebreid brunchen op een luie, zonnige zondag, met smakelijke, eenvoudige en snel te bereiden gerechtjes.

Lekker, eenvoudig en snel, dat zijn de toverwoorden voor een geslaagde brunch. Want op een luie zondag heb je geen zin om uren in de keuken te staan. Brunchen is overgewaaid uit de Angelsaksische wereld en duikt al in de zeventiende eeuw op.

Het porte-manteauwoord werd samengesteld uit het Engelse breakfast en lunch, het ontbijt en middagmaal. Er komen dan zowel zoete als hartige gerechten op tafel. Zoet verwijst vaak naar het ontbijt, hartige recepturen eten we op de middag. Vandaag is brunchen bijzonder populair. Niet alleen op restaurant kun je uitgebreid tafelen, ook thuis wordt er volop gebruncht.

Brunchen doen we meestal vanaf een uur of tien, elf en het kan uitlopen tot 14 uur. Fruit, yoghurt, zoete ontbijtkoeken, toast en broodjes en vers geperst sap mogen niet ontbreken, maar ook frisse slaatjes en een eiergerechtje zijn onmisbaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content