Recept uit dieetboek over Bart De Wever: Oosterse wokschotel

Bart De Wever heeft zijn dieetboek ‘Het regime van Bart De Wever’ voorgesteld. Zowel het culinaire verhaal van de politicus als het dieet en de recepten komen aan bod.

Bart De Wever heeft zijn dieetboek ‘Het regime van Bart De Wever’ voorgesteld. Zowel het culinaire verhaal van de politicus als het dieet en de recepten komen aan bod.

‘Het regime van Bart De Wever’. Zo luidt de titel van het dieetboek dat Bart De Wever. Het boek is geschreven door sportcommentator Carl Huybrechts en brengt het verhaal achter het ‘wisselende’ lichaamsgewicht van de populaire politicus, mét recepten in beeld en woord.

Dat De Wever graag Aziatisch eet, blijkt uit dit recept uit zijn boek: Oosterse wokschotel. Hij komt ook zelf aan het woord en vertelt hoe hij door de jaren heen zwaarder werd, hoe hij in sneltempo vermagerde en hoe hij zich om de haverklap een nieuw kostuum moest aanschaffen. Het dieet maakte hem zowat vijftig kilo lichter.

Geen partijpolitiek boek
Tijdens de voorstelling van het boek, in het Zeepreventorium in De Haan, greep De Wever het moment aan om te benadrukken dat dit boek volledig losstaat van zijn partij.

‘De eerste reden om dit boek te schrijven is omdat ik zoveel vragen kreeg en zoveel onzin heb gelezen’, motiveert hij . ‘Is het zo moeilijk te geloven dat iemand van 142 kilo zelf de intrinsieke motivatie heeft om iets te doen aan zijn gezondheid?’

Hij benadrukte ook dat ‘het geestigste dieetboek ter wereld’ zeker geen partijpolitiek project is. ‘Het is waar dat de verkiezingen eraan komen, maar we zijn ook kort voor de boekenbeurs en het eindejaar’. ‘Ik wil hier ook geen politiek van maken’, gaat De Wever verder. ‘Ik ben geen kruisvaarder tegen obesitas. Medische begeleiding is het enige wat ik aanbeveel bij zo’n dieet’.

Goed doel

De Wever zal de opbrengst van zijn boek schenken aan het Zeepreventorium in De Haan, dat een voorloper is in de behandeling van obesitas bij kinderen.

‘Het kan melig klinken, maar ik zag de kans om iets goed te doen. Nog belangrijker dan de financiële geste is het signaal dat ik daarmee wil geven. Mensen met overgewicht horen vaak ‘eigen schuld, dikke bult’, terwijl ze steun, begrip en solidariteit nodig hebben’, alsnog De Wever. (Belga/DB)

‘Het regime van Bart De Wever – geestigste dieetboek ter wereld’ verschijnt kost € 24.95.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content