‘Puur Genieten 2’ van Pascale Naessens: Eten dat gelukkig maakt

Het kookboek ‘Puur Genieten 2′ van Pascale Naessens’ – nog altijd aan de top van de Vlaamse hitlijsten – won opnieuw een Gourmand Cookbook Award.

De kookboeken van Pascale Naessens verkopen als warme broodjes. Haar eerste titel ‘Mijn Pure Keuken’, uitgebracht in twee delen, staat al drie jaar geparkeerd in de Vlaamse hitlijsten van de boekenverkoop. Net als haar tweede titel ‘Puur Genieten’, die sinds de lancering in 2012 een prominente plaats in de top heeft.

Ook de opvolger ‘Puur Genieten 2’, opnieuw een ode aan de gezonde keuken en uitgebracht als kroon op het werk, brak meteen potten. Nu won het kookboek ook de Gourmand Cookbook Awards 2013 in de categorie ‘Best Cookbook Series’. In deze categorie is Naessens de winnares voor Nederlandstalig België, en automatisch genomineerd in dezelfde categorie voor de internationale prijs ‘The Best in the World’. Vorig jaar ging ‘Puur Genieten 1’ al aan de haal met deze Prestige Award. De pure keuken van Naessens is duidelijk een begrip geworden.

Volgens het model, tv-presentatrice en foodie maakt haar gerechten gelukkig, mooier en energieker, omdat zij gezonde voedselcombinaties koppelt aan natuurlijke ingrediënten.

Naessens volgde een klassieke opleiding tot restauranthouder en ging in de leer bij bekende en minder bekende chefs. Op reis in Azië kwam ze in contact met de oosterse visie op gezondheid. Alle verworven inzichten bundelt ze samen in haar boeken. Intussen bracht ze een eigen lijn keramiek uit onder de naam Puur. Ook dat is een internationaal succes. (DB)

Puur Genieten en toch Gezond en Slank 2. Uitg. Lannoo. 24,99 euro

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content