‘Puur Eten’: het nieuwe kookboek van Pascale Naessens is uit

‘Terug naar de natuur’, dat is het thema van het nieuwe kookboek ‘Puur Eten dat je gelukkig maakt’ van Pascale Naessens. In het boek gaat ze nog dieper in op haar eetfilosofie en levensstijl.

Pascale Naessens’ naam kan stilaan met goud in het culinaire marmer geschreven worden. Sinds de foodie zich vier jaar geleden actief stortte in de kookboekensector is er geen houden aan het succes van haar titels. Vier kookboeken was Naessens ver, met bijzonder succesvolle releases van ‘Mijn Pure Keuken’ en ‘Puur Genieten’, allebei uitgebracht in twee delen. Daar komt sinds vandaag een vijfde titel bij: ‘Puur eten dat je gelukkig maakt’. Daarin gaat ze nóg dieper in op haar culinaire beschouwingen en levensstijl die zo hard aanslaan in de Vlaamse huiskamers.

Voelen, handelen, denken

‘Puur eten’ is net als de voorgangers een ode aan de gezonde, natuurlijke voeding: de zestig mooi in beeld gebrachte recepten die ook nu in een oogopslag charmeren, koppelen gezonde voedselcombinaties aan natuurlijke ingrediënten. Eenvoudig, maar creatief, en bovenal passioneel gebracht. ‘Het zijn gerechten die energie geven en gelukkig maken’, dixit Naessens. Dat straalt ze ook uit als ze de filosofie achter haar nieuwe boek uitlegt.

‘Terug naar de natuur’ is het thema van de bestseller in spe. ‘Voelen, dan handelen, dan denken’, in die volgorde, daar gaat het bij de Naessens om. ‘Het buikgevoel is belangrijk, en dat zijn we een beetje kwijt. We moeten de voeling met de natuur herstellen. Het is de basis om je goed en gezond te voelen.’

Naessens’ manier van koken – minder koolhydraten, meer gezonde vetten – surft op de deining van de actualiteit rond het voedingspatroon. Daar wordt ook uitgebreid op ingegaan in het nieuwe boek. Het zijn inzichten die overigens mee aan de basis liggen van haar succes, én ze worden geprezen door tal van dokters.

‘De klassieke voedingsdriehoek staat onder druk’, zegt Kris Deburgh, arts, wetenschapsjournalist en auteur van ‘De Voedselzandloper’. ‘Zaken komen in beweging, het klassieke model wordt herzien. Dat is mede dankzij de boeken van Pascale Naessens.’

Succes

Dat ook ‘Puur eten’ eerstdaags als een komeet door de Vlaamse boekenverkoop zal schieten, daar twijfelt niemand aan. ‘Fenomenaal’, aldus Johan Gyssels van uitgeverij Lannoo als hij terugblikt op haar vorige succesnummers. ‘Ze is onze best verkopende auteur. Ik denk dat vooral haar commitment, haar drive, en haar open en eerlijke manier van handelen aanspreekt bij het grote publiek.’

Van ‘Puur Eten’ werd meteen een recordaantal exemplaren gedrukt die dus nu in de boekenrekken liggen (de eerste oplage telt maar liefst 100.000 stuks). Intussen komt vandaag het eerste Engelstalige kookboek uit in de VS. En ook de Pure-keramieklijn van Naessens doet het uitstekend. Haar servies is gegeerd bij een groeiend aantal toprestaurants en breekt door in het buitenland, van Finland tot Hong Kong. Daarnaast werden ook haar eerste duurzame meubelcreaties voorgesteld, waaronder een ovalen, eiken tafel die door haar vorm mensen ‘samenbrengt’.

‘Het is één verhaal, één wereld’, zegt Naessens. ‘Want eten is ook samen zijn, communiceren, romantiek, gezelligheid.’ Haar drang naar schoonheid en eenvoud krijgt vorm in al haar creaties. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content