Pukkelpop pakt uit met pop-uprestaurant Cookpit

© gf

Ook op Pukkelpop mag het op culinair gebied iets meer zijn. In het nieuwe pop-uprestaurant Cookpit, op de Baraque Futursite, worden fijnproevers op hun wenken bediend door jonge chefs in spe van de Hotelschool Hasselt.

Pukkelpoppers met een grommende maag worden komende editie extra verwend. Gevarieerd en gezond eten kon al in de Food Wood waar een 25-tal foodtrucks opgesteld stonden. Dit jaar wordt het culinaire niveau opgetild en pakt de organisatie ook uit met Cookpit, the place to be voor fijnproevers.

Wat schaft de pot? De menukaart zal bestaan uit zes, ter plekke bereide, verse gerechten: twee vleesgerechten (Main Stage Supreme en The Shelter Stew), twee visschotels (Boiler Redfish en Wablief Salad) en twee vegetarische opties (Castello Romanesco en Marquee Champions). Elk gerecht bevat minstens 1 Limburgs streekproduct. De kruiden en groenten komen recht uit de mobiele zaaistations, geplant door de leerlingen van de Dageraadschool in Kortessem.

Als dessert is er keuze tussen een assortiment versgebakken Limburgse taarten, muffins of de Rockit miniatuurappeltjes ontwikkeld door de Limburgse Tuinbouwveiling. In het pop-uprestaurant wordt ook het fameuze CO2-vriendelijke b.akkerbrood aangeboden: van akker tot bakker zonder onnodige tussenstappen.

Chokri Mahassine is een tevreden organisator: ‘Wij wilden al een tijdje werken met het jong keukengeweld van morgen, de culinaire sterren van de toekomst, zeg maar. Een project zoals Cookpit past perfect bij Pukkelpop. Het ontdekken van nieuwe dingen, op muzikaal vlak of op een ander gebied, dat soort van experimenteren zit al meer dan dertig jaar in ons DNA. We zijn met Hotelschool Hasselt rond de tafel gaan zitten en binnen de kortste keren schreven een zeventigtal gemotiveerde leerlingen zich in om mee te werken aan dit unieke pop-uprestaurant.’ (DB)

Cookpit is open van donderdag 18 augustus tot en met zaterdag 20 augustus, van 12.30 uur tot 15.30 uur en van 17.30 uur tot 20.30 uur. Er is plaats voor 120 festivalgangers en er kunnen 600 maaltijden per dag worden geserveerd. Reserveren is niet mogelijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content