Promotie O’de Flander

Onder meer burgemeester van Gent, Daniël Termont, zet zich in voor de promotie van Oost-Vlaamse graanjenever.

De Orde van de Oost-Vlaamse Meester-Distillateurs introniseert 11 gemotiveerde verdedigers van de Oost-Vlaamse graanjenever. Dit gebeurt op het 19de Kapittel van de Orde, tijdens de horecabeurs op dinsdag 24 november, in Flanders Expo, Gent.


De Orde van de Oost-Vlaamse Meester-Distillateurs promoot sinds 1990 de Oost-Vlaamse graanjenever. Zodoende hebben ze ervoor gezorgd dat de O’de Flander, zoals de graanjenever ook wel genoemd wordt, in 1998 in België als streekproduct werd geklasseerd, en sinds 2007 zo ook binnen heel Europa erkend is. Om de Orde verder te helpen met de promotie van Oost-Vlaamse graanjenever worden er nu 11 postulanten geïntronisseerd. Na het proeven van O’de Flander zullen zij op 24 november de eed afleggen ter verdediging van de O’de Flander. Onder hen vindt u onder meer Daniël Termont, burgemeester van de stad Gent, en Muriel Jardin, directiesectaresse van de Belgische federatie wijn & gedistilleerd.


Hiernaast zullen er ook nog vijf nieuwe O’de Flander ambassadeurs worden bekend gemaakt. Een ambassadeur is iemand die minstens drie verschillende Oost-Vlaamse graanjenevers aanbiedt in zijn zaak. Bij de nieuwe ambassadeurs is onder meer restaurant ‘Clochard De Luxe‘ uit Gent.

Hanne Vandevoorde

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content