Primeur: Callebaut lanceert ruby chocolade voor chocolatiers en banketbakkers

Ruby chocolade in een creatie van Marijn Coertjens © .

Eerder kon je de ruby chocolade al ontdekken in de vorm van KitKat, maar de kans is groot dat ze binnenkort ook bij jouw chocolatier en banketbakker ligt. Callebaut lanceert op het Chocoladesalon namelijk RB1, ruby chocolade in druppels.

België wordt de eerste markt waar ruby, het vierde type chocolade, beschikbaar wordt voor ambachtelijke chocolatiers en chefs. Callebaut Finest Belgian Chocolate ruby ‘RB1’ wordt begin april 2018 in ons land op de markt gebracht. Andere landen volgen later.

‘Gewone’ consumenten zullen de nieuwe soort chocolade nog niet meteen in de supermarkt vinden, maar ze kunnen er binnenkort dus wel voor naar hun ambachtsman trekken. Een grote meerwaarde, aldus brand leader bij Callebaut Mathieu Brunfaut. Het gaat ten slotte nog om een nieuw product waarbij alles nog mogelijk is. ‘Nu ambachtslieden en chefs over ruby chocolade kunnen beschikken, zal een golf van creativiteit op gang komen die zal leiden tot boeiende nieuwe producten en concepten om van te genieten. Genoeg redenen om binnenkort een bezoekje te brengen aan je plaatselijke chocolatier.’

Consumenten die als allereerste creaties van Belgische chocolatiers met Callebaut RB1 willen proeven, kunnen in Brussel alvast terecht op het Chocoladesalon, dat loopt van 2 tot 4 maart.

Meer weten over ruby chocolade? Lees dan ook: Ruby chocolade: echt de vierde smaak na zwart, bruin en wit?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content