Prijsvriendelijk lunchen in toprestaurants

Tijdens de eerste editie van ‘100% Lunch’, van 16 september tot en met 13 oktober, serveren 47 toprestaurants driegangenmenu’s aan voordelige prijzen.

De Meesterkoks van België, een vereniging van Belgische topchefs, organiseert de eerste editie van ‘100% Lunch’. Tijdens deze actie kunt u van 16 september tot en met 13 oktober genieten van verfijnde gastronomie aan voordelige tarieven. In totaal doen 47 toprestaurants in heel België mee.

Voor een driegangenluch betaalt u 49 euro, inclusief champagne-aperitief en aangepaste wijnen. Restaurants met 16 punten in de GaultMillau-gids of met een Michelinster mogen een toeslag van 10 euro aanrekenen. Een restaurant met 17 punten of twee Michelinsterren mag tot 20 euro meer vragen. In driesterrenrestaurants of adressen met 18 op 20 in GaultMillau moet je 79 euro neertellen. En wie een extra gang wil inlassen betaalt nog eens 10 euro extra, idem voor een bordje met Belgische kazen.

Onder de deelnemende restaurants zitten toplocaties als De Pastorale van chef Bart De Pooter, La Durée van Angelo Rosseel, Bartholomeus van Bart Desmidt en Li Cwerneu van Arabelle Meirlaen, de enige vrouwelijke chef van België met een Michelinster. Reserveren kan via mastercooks.be. (DB)

De volledige lijst:
1. De Jonkman (Sint-Kruis, Brugge)
2. Bartholomeus (Heist-aan-zee)
3. La Reserve (Knokke-Heist)
4. De Zilverberk (Dudzele)
5. ’t Aards Paradijs (Merendree)
6. Tiecelijn (Lokeren)
7. Le saisonnier (Opwijk)
8. Lux (Antwerpen)
9. De Pastorale (Rumst)
10. Het Komfoor (Westerlo)
11. Hippocampus (Mol)
12. Vivendum (Dilsen-Stokkem)
13. Figaro (Hasselt)
14. Philippe Fauchet (Saint-Georges-sur-Meuse)
15. Didier Galet (Sprimont)
16. Li Cwerneu (Hoei)
17. La Bouteille à la Mer (Hoei)
18. Le Castel du Val d’Or (Ocquier)
19. Le Sanglier Des Ardennes (Durbuy)
20. Le Fou du Roy (Durbuy)
21. Zur Post (Sankt Vith)
22. Château de Bourlingster (Bourlingster)
23. Hôtel Beau Séjour-Du four à la table (Villers-sur-Lesse)
24. Auberge du Sabotier – Les 7 Fontaines (Awenne)
25. Fidalgo (Tienen)
26. La Villa du Hautsart (Melin)
27. L’air du temps (Liernu)
28. Rooden Scilt (Erps Kwerps)
29. Barbizon (Overijse/Jesus-Eik)
30. Dolce – Brasserie 135 (Terhulpen)
31. Golf Club d’Hulencourt (Vieux-Genappe)
32. Philippe Meyers (Eigenbrakel)
33. Jaloa (Brussel)
34. Alban Chambon – Hôtel Métropole (Brussel)
35. L’Epicerie – Hôtel Métropole (Brussel)
36. Comme Chez Soi (Brussel)
37. Les Brigittines (Brussel)
38. Stirwen (Brussel)
39. San Daniele (Brussel)
40. Aloyse Kloos (Hoeilaart)
41. ‘T Overhamme (Aalst)
42. Maxens (Saint-Symphorien)
43. ‘T Kreukeltje (Oetingen)
44. Kurt’s Pan (Brugge)
45. Hof Ter Leie (Sint-Martens-Latem)
46. La Durée (Izegem)
47. Hostellerie Saint-Nicolas (Ieper)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content