De Mustache Negra Marinera is een zilt bier dat een aflikbare schuimlaag achterlaat boven de lip - zo weet je al meteen hoe het drankje aan zijn naam komt. Dat de Spaanse pers er al pagina's volover heeft geschreven, komt niet alleen doordat het bijzonder lekker zou zijn - de beroemde Madrileense chef Javi Estévez noemde het brouwsel het beste zwarte bier ter wereld -, maar ook doordat de prijs ervan afhankelijk is van de stand van de zee.

Eb en vloed

Bij eb kost een flesje 3,50 euro, bij vloed zakt de prijs tot 2,90 euro. Dat verklaart brouwer Oscar Cascallana doordat de wateraanvoer in de brouwerij bij laagtij veel lager ligt, terwijl er bij hoogtij aan zeewater geen gebrek is.

Om de prijs van het moment te weten te komen, kan je surfen naar de website. Ook bestellen kan je daar doen, want het bier wordt vooralsnog nog nergens in ons land verkocht. (EK)

De Mustache Negra Marinera is een zilt bier dat een aflikbare schuimlaag achterlaat boven de lip - zo weet je al meteen hoe het drankje aan zijn naam komt. Dat de Spaanse pers er al pagina's volover heeft geschreven, komt niet alleen doordat het bijzonder lekker zou zijn - de beroemde Madrileense chef Javi Estévez noemde het brouwsel het beste zwarte bier ter wereld -, maar ook doordat de prijs ervan afhankelijk is van de stand van de zee.Bij eb kost een flesje 3,50 euro, bij vloed zakt de prijs tot 2,90 euro. Dat verklaart brouwer Oscar Cascallana doordat de wateraanvoer in de brouwerij bij laagtij veel lager ligt, terwijl er bij hoogtij aan zeewater geen gebrek is. Om de prijs van het moment te weten te komen, kan je surfen naar de website. Ook bestellen kan je daar doen, want het bier wordt vooralsnog nog nergens in ons land verkocht. (EK)