Pralines worden design

Ons land kreeg er zopas een chocolade icoon bij in Brugge.

Ons land kreeg er zopas een chocolade icoon bij in Brugge waar je in een prachtig ontworpen zaak, “B by B”, of “Babelutte by Bartholomeus” geniet met oog en tong.

Ook het verhaal van dit gloednieuwe chocoladehuis is ongewoon, want de link tussen chocolade en babeluttes is allerminst vanzelfsprekend. Maar niet voor topchef Bart Desmidt (van sterrenrestaurant Bartholomeus in Heist) die, zelf Heistenaar, altijd al iets wilde aanvangen met de beroemde Heistse boetersnoepen, de babelutten. Daarmee ging hij eerst ijs ontwikkelen, om vervolgens een chololadelijn op punt te stellen, waarvan de babelutte de suiker vervangt. Zo ontwikkelde hij 22 verschillende fijne smaken met diverse soorten chocolade, fruit en enkele kruiden. Het resultaat is gewoon subliem. Vervolgens werd dan de zaak in Brugge opgezet met Christophe Roelens, de man achter de babeluttes. Het aanbod reikt van pralines tot en met lekkere ‘Big Boobies’, marshmallows met een krokant jasje van chocolade.

Design Ensemble Maar er is meer. Deze zaak is ook een streling voor het oog! Ook de wijze waarop de pralines worden aangeboden en gekozen is interessant. Je stelt dus je eigen doosje samen. De pralines zelf hebben allemaal dezelfde vorm en passen dan in een soort sigarettendoosje à la Gitanes. De doosjes zijn heel hip van kleur en passen in een grotere doos: heel elegant! Kortom de hele vormgeving van de winkel, het logo en de verpakking is bijzonder stijlvol.

De auteurs zijn het Kortrijkse ontwerpbureau Ensemble. Het is een multidisciplinair bureau dat zowel architectuur ontwikkelt, van woningen tot kantoren en winkels, maar ook in de grafische sector actief is. Ook voor architect Patrick Six van Ensemble was de ontwikkeling van deze designchocolaterie een welkom experiment. Het was immers zijn bedoeling om een volledige andere en eigentijdse chocoladezaak te ontwikkelen, met een hip en hedendaagse touch. B by B wordt wellicht een internationaal succes, want met deze formule kan je zo de wereld rond reizen. Nogmaals een bewijs dat creatief vernuft echt verschillende smaakt!

Piet Swimberghe.

www.bbyb.be www.e-1.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content