Dr Vinson onderzocht antioxidanten die vooral voorkomen in planten, groenten en fruit. Deze antioxidanten werken als "tegengif" door de schade die ons lichaam oploopt door de blootstelling aal vrije radicalen. Vinson vond dat ook andere zaken buiten planten onderzocht moesten worden op hun antioxidantengehalte.

Hij onderzocht verschillende soorten en merken popcorn en noteerde het aantal antixodianten, die zich voor 90% in de harde schil bevonden. De popcorn bevatte voor 242 tot 363 milligram aan antioxidanten, terwijl bij een gelijkaardige portie fruit 'slechts' 160 milligram werd teruggevonden.

De belangrijkste reden voor dit hoog antioxidantengehalte is het lage watergehalte van popcorn. Popcorn bestaat slechts voor 4 % uit water; groenten en fruit voor 90 %.

Popcorn is dus een redelijk gezond tussendoortje, maar heel veel hangt af van de bereidingswijze, zo waarschuwt Joe Vinson. Popcorn op zich is gezond, maar door veel zout, suiker, boter of bakolie te gebruiken, maak je er alweer een 'caloriebom' van.

Popcorn kan groenten en fruit echter niet vervangen, want die laatste bevatten ook vitaminen en mineralen. En variatie blijft hoe dan ook nodig. Bovendien hebben Vinson en zijn team nog geen uitsluitsel over hoe en in welke mate de antioxidanten uit popcorn opgenomen worden in het lichaam.

Dr Vinson onderzocht antioxidanten die vooral voorkomen in planten, groenten en fruit. Deze antioxidanten werken als "tegengif" door de schade die ons lichaam oploopt door de blootstelling aal vrije radicalen. Vinson vond dat ook andere zaken buiten planten onderzocht moesten worden op hun antioxidantengehalte. Hij onderzocht verschillende soorten en merken popcorn en noteerde het aantal antixodianten, die zich voor 90% in de harde schil bevonden. De popcorn bevatte voor 242 tot 363 milligram aan antioxidanten, terwijl bij een gelijkaardige portie fruit 'slechts' 160 milligram werd teruggevonden. De belangrijkste reden voor dit hoog antioxidantengehalte is het lage watergehalte van popcorn. Popcorn bestaat slechts voor 4 % uit water; groenten en fruit voor 90 %. Popcorn is dus een redelijk gezond tussendoortje, maar heel veel hangt af van de bereidingswijze, zo waarschuwt Joe Vinson. Popcorn op zich is gezond, maar door veel zout, suiker, boter of bakolie te gebruiken, maak je er alweer een 'caloriebom' van. Popcorn kan groenten en fruit echter niet vervangen, want die laatste bevatten ook vitaminen en mineralen. En variatie blijft hoe dan ook nodig. Bovendien hebben Vinson en zijn team nog geen uitsluitsel over hoe en in welke mate de antioxidanten uit popcorn opgenomen worden in het lichaam.