Pop-uprestaurant Yellow Bistro geopend in Brugge

Yellow Bistro, het origineel pop-upproject van driesterrenchef Gert De Mangeleer en Joachim Boudens, heeft de deuren geopend in hartje Brugge.

Met een nieuw adres voor driesterrenzaak Hertog Jan en de huidige locatie die wordt omgebouwd voor een nieuw culinair project belooft het een bijzonder intensief jaar te worden voor de kersverse Europese chef van het Jaar Gert De Mangeleer en topsommelier Joachim Boudens. Daarbovenop komt het popuprestaurant Yellow Bistro dat net de deuren heeft geopend voor het grote publiek. De naam van het tijdelijke eetadres verwijst naar de typische gele kleur van het champagnehuis Veuve Clicquot waarmee beide heren het hele project lang in zee gaan.

Met Yellow Bistro willen de gastronomische alchemisten de nadruk leggen op hun zoektocht naar ‘eigentijds eten’, in de gezellige omgeving van een herenhuis in de Brugse binnenstad. Je kunt er terecht voor een lekkere, eenvoudige maaltijd, een snelle lunch, of tapas met een glas champagne in de ‘Yellow Bar’. De gerechten dragen de signatuur van Gert, die nog altijd bewust kiest voor lokale, verse seizoensproducten. Joachim is de man die vakkundig de smaken van de gerechten koppelt aan de intensiteit van de wijnen.

Het concept is een voorsmaakje van de permanente, eigentijdse bistro die op de locatie komt waar Hertog Jan afgelopen jaren werd ondergebracht. Het driesterrenrestaurant krijgt een aangepast en nieuw decor in Zedelgem. (DB)

Yellow Bistro, Braambergstraat 10, Brugge. Van 28 februari tot 31 mei, van 12 u. tot 15 u. en van 18 u. tot 22 u.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content