Pop-uprestaurant Carbón in zee met Jean sur Mer

© Steve Duteuil

Op 17, 18 en 19 november bereiden Peter Vlyminck, ex sous-chef van restaurant De Godevaart, en chef Toon De Bock van Jean sur Mer een menu met elf tapas in het Antwerpse pop-uprestaurant Carbón.

Houtskoolchef Peter Vlyminck kruist drie dagen lang de degens met seafoodchef Toon De Bock van cateringbedrijf en foodtruck Jean sur Mer. In pop-uprestaurant Carbón, dat tijdelijk onderdak kreeg in het Antwerpse hotel Les Nuits, delen beide chefs de keuken voor pittig culinair spektakel in het bord.

De gasten krijgen tijdens hun bezoek elf gerechtjes voorgeschoteld: een combinatie van Zuid-Amerikaans specialiteiten, bereid op houtskool (Carbón in het Spaans), afgewisseld met lekkers uit de zee, signé Jean sur Mer. Vuur versus water dus, en dat rond het concept foodsharing: funky en smaakvolle tapas die telkens geserveerd worden in porties voor twee personen.

Wat je kan verwachten? Peter serveert onder meer een eigen interpretatie van een vleeskroket, gemaakt van varkenswangetjes; Jean sur Mer bereidt Peruviaanse ceviche, gepimpte kibbeling en fish salty crust met rode poon. En de smakentocht kleurt nog exotischer.

Het menu met elf sharing dishes, koffie en water kost € 67,50. Reserveren kan via 0485/465.070 of reservaties@carbonbelgium.be. De samenwerking loopt enkel op 17, 18 en 19 november. Pop-uprestaurant Carbón – Lange Gasthuisstraat 12 – is nog open tot januari 2016. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content