Goed nieuws voor al wie vrijgezel is en ongedwongen nieuwe mensen wil leren kennen in een origineel kader. Op 11, 12 en 13 februari zal het (pop-up) Rendez-Vous Café in Antwerpen professionele 'after-work speeddating' sessies organiseren.

De horecazaak 'Big Apple' in het Antwerps Century Center zal vanaf vandaag drie avonden lang getransformeerd worden tot een vrijgezellencafé waar singles met elkaar kunnen speeddaten. Het concept is simpel en bekend: tijdens één sessie ontmoet elke deelnemer vijf andere vrijgezellen waarmee er per persoon gedurende vijf minuten een gesprek wordt gevoerd. Na elke vijf minuten moet er op een formuliertje worden aangeduid of je de persoon in kwestie nog wilt terugzien. Als de interesse wederzijds is, wordt er gesproken van een 'match' en worden er contactgegevens uitgewisseld. Nadien zijn de deelnemers vrij om een volgende date af te spreken.

Heimwee

In tijden van social media en allerhande dating apps zoals Tinder, vooral gebruikt door de jongere generatie, verlangen sommigen af en toe naar het echte 'sociale contact'. Ze denken met heimwee terug naar de tijd waar mensen elkaar leerden kennen op café, en niet achter een scherm. Met dit initiatief wilde de datingwebsite Rendez-vous.be in samenwerking met het Century Center, deze trend doorbreken.

De organisatie mikt als doelgroep vooral op de werkende vrijgezel van middelbare leeftijd. Zo wordt het concept niet voor niets als 'after-work speeddating' voorgesteld. De speeddating sessies, één per dag, worden opgesplitst in drie leeftijdscategorieën. Iedereen tussen de 30 en de 60 jaar is alvast één van de drie dagen van harte welkom.

Voor wie dus nog snel een Valentijnsdate wil versieren, zal zich moeten reppen. De kaartjes vliegen namelijk de deur uit. Tickets bemachtigen voor het event is nog mogelijk op de website van Century Center, en kost 10 euro per speeddating sessie. In ruil daarvoor wordt er een gratis drankje in het café aangeboden, en krijg je een maand lang gratis toegang tot Rendez-vous.be (ter waarde van 15,90 euro).

11 februari wordt de spits afgebeten door de oudste leeftijdsgroep: de vrijgezellen tussen de 50 en de 60 jaar. 12 februari is het de beurt aan de 40- tot 50-jarigen, en de dag daarna kan de catergorie tussen de 30 en de 40 jaar haar slag slaan.

Het Rendez-Vous Café is gelegen aan het Century Center Shopping Center, De Keyserlei 58, in Antwerpen. Het café is vanaf 11 februari drie dagen geopend van 17 tot 20.30 uur.

Goed nieuws voor al wie vrijgezel is en ongedwongen nieuwe mensen wil leren kennen in een origineel kader. Op 11, 12 en 13 februari zal het (pop-up) Rendez-Vous Café in Antwerpen professionele 'after-work speeddating' sessies organiseren. De horecazaak 'Big Apple' in het Antwerps Century Center zal vanaf vandaag drie avonden lang getransformeerd worden tot een vrijgezellencafé waar singles met elkaar kunnen speeddaten. Het concept is simpel en bekend: tijdens één sessie ontmoet elke deelnemer vijf andere vrijgezellen waarmee er per persoon gedurende vijf minuten een gesprek wordt gevoerd. Na elke vijf minuten moet er op een formuliertje worden aangeduid of je de persoon in kwestie nog wilt terugzien. Als de interesse wederzijds is, wordt er gesproken van een 'match' en worden er contactgegevens uitgewisseld. Nadien zijn de deelnemers vrij om een volgende date af te spreken.HeimweeIn tijden van social media en allerhande dating apps zoals Tinder, vooral gebruikt door de jongere generatie, verlangen sommigen af en toe naar het echte 'sociale contact'. Ze denken met heimwee terug naar de tijd waar mensen elkaar leerden kennen op café, en niet achter een scherm. Met dit initiatief wilde de datingwebsite Rendez-vous.be in samenwerking met het Century Center, deze trend doorbreken. De organisatie mikt als doelgroep vooral op de werkende vrijgezel van middelbare leeftijd. Zo wordt het concept niet voor niets als 'after-work speeddating' voorgesteld. De speeddating sessies, één per dag, worden opgesplitst in drie leeftijdscategorieën. Iedereen tussen de 30 en de 60 jaar is alvast één van de drie dagen van harte welkom.Voor wie dus nog snel een Valentijnsdate wil versieren, zal zich moeten reppen. De kaartjes vliegen namelijk de deur uit. Tickets bemachtigen voor het event is nog mogelijk op de website van Century Center, en kost 10 euro per speeddating sessie. In ruil daarvoor wordt er een gratis drankje in het café aangeboden, en krijg je een maand lang gratis toegang tot Rendez-vous.be (ter waarde van 15,90 euro).11 februari wordt de spits afgebeten door de oudste leeftijdsgroep: de vrijgezellen tussen de 50 en de 60 jaar. 12 februari is het de beurt aan de 40- tot 50-jarigen, en de dag daarna kan de catergorie tussen de 30 en de 40 jaar haar slag slaan. Het Rendez-Vous Café is gelegen aan het Century Center Shopping Center, De Keyserlei 58, in Antwerpen. Het café is vanaf 11 februari drie dagen geopend van 17 tot 20.30 uur.