Pop-up Foodmaker in Hasselt stunt met eetbaar zero-waste servies

Foodmaker: gerechten in eetbare verpakkingen. © Foodmaker

In TheList Design & Food Market in Hasselt strijkt een pop-up van het Belgisch bedrijf Foodmaker neer. Je kunt er verse soepen en warme maaltijden proeven, die bovendien worden geserveerd in eetbaar servies. Een lekkere manier om wegwerpverpakkingen te elimineren.

De Foodmakerkeuken stelt enkele biologische gerechten voor tijdens een pop-up in Hasselt. Je kunt kiezen uit warme maaltijd en veganistische soepen, die ook geschikt zijn voor mensen met allergieën.

De maaltijden worden geserveerd in eetbaar servies. Zo denkt het bedrijf na over hoe ze wegwerpverpakkingen kunnen elimineren. Het is een leuke en smakelijke manier om de zero-waste levensstijl te promoten. Dit idee sluit aan bij de duurzame voedselproductie die Foodmaker nastreeft. Je kunt er ook van op aan dat er geen toegevoegde bewaarmiddelen, smaakstoffen of geraffineerde suikers in de gerechten zitten.

Mok van Jeroom voor Foodmaker
Mok van Jeroom voor Foodmaker© Foodmaker

Geen honger, maar wel zin in een bakje troost? In de pop-up wordt ook biologische koffie geserveerd. Die krijg je in een kopje dat ontworpen werd door Jeroom.

Voor vijf euro ontvang je een koffie en een leuke mok die je mee naar huis mag nemen. Ook hier geen afval dus.

Praktisch

De pop-up van TheList Design & Food Market is een mix van een lokale markt en een pop-up concept. Op de eerste verdieping van het Hasseltse TT Center ontdek je vernieuwende concepten, lokale makers en creatievelingen.

TT Center in Hasselt, St-Jozefstraat 10 (eerste verdieping)

Tot en met 28 januari.

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content