Via de website konden consumenten een tijd geleden hun lekkere voorstellen posten. Dit leverde een mooi assortiment van maar liefst 675 confituren en compotes op. Daarna kon iedereen zijn favoriet uitkiezen en zijn stem uitbrengen op de website van Materne. De vier uitverkorenen verschenen voor een jury bestaande uit Dominique Persoone (chocolatier en kok op njam!TV), Pierre Résimont (L'Eau Vive) en het product development team van Materne.

De vier lekkernijen werden door de jury beoordeeld op hun originaliteit, technische maakbaarheid, commerciële aantrekkelijkheid en de marktmogelijkheden. De compote van smeuïge paprika's, de zoete compote met appelen, peren en speculaas én de zure confituur van frambozen en veenbessen haalden het niet. De confituur van Arlette Alexandre uit Ciney met pompoen, abrikozen, nootmuskaat, kaneel en geleisuiker werd verkozen tot 'droomproduct' van Materne.

Jurylid Dominique Persoone vond pompoen met kruiden het sterkste product. 'Maar het wordt een topproduct als je nog zeste van sinaasappel toevoegt', gaf Persoone nog als tip. De komende weken zal Materne bekijken hoe het zit met de verdere productiemogelijkheden van de confituur. Ondertussen kan de winnares zich verheugen op haar hoofdprijs: een reis naar Canada. En eeuwige roem natuurlijk. (AB)

Via de website konden consumenten een tijd geleden hun lekkere voorstellen posten. Dit leverde een mooi assortiment van maar liefst 675 confituren en compotes op. Daarna kon iedereen zijn favoriet uitkiezen en zijn stem uitbrengen op de website van Materne. De vier uitverkorenen verschenen voor een jury bestaande uit Dominique Persoone (chocolatier en kok op njam!TV), Pierre Résimont (L'Eau Vive) en het product development team van Materne.De vier lekkernijen werden door de jury beoordeeld op hun originaliteit, technische maakbaarheid, commerciële aantrekkelijkheid en de marktmogelijkheden. De compote van smeuïge paprika's, de zoete compote met appelen, peren en speculaas én de zure confituur van frambozen en veenbessen haalden het niet. De confituur van Arlette Alexandre uit Ciney met pompoen, abrikozen, nootmuskaat, kaneel en geleisuiker werd verkozen tot 'droomproduct' van Materne.Jurylid Dominique Persoone vond pompoen met kruiden het sterkste product. 'Maar het wordt een topproduct als je nog zeste van sinaasappel toevoegt', gaf Persoone nog als tip. De komende weken zal Materne bekijken hoe het zit met de verdere productiemogelijkheden van de confituur. Ondertussen kan de winnares zich verheugen op haar hoofdprijs: een reis naar Canada. En eeuwige roem natuurlijk. (AB)