Plantentuin Meise dingt naar wereldrecord langste picknicktafel

© iStock

194,7 m is het huidige record van langste picknicktafel ooit, op naam van een organisatie uit Koeweit. De Plantentuin van Meise doet een gooi naar 300 m.

De Plantentuin van Meise wil op zondag 26 juni het wereldrecord ‘langste picknicktafel’ breken. Volgens het Guinness Book of World Records staat dit record momenteel op naam van een organisatie uit Koeweit die op 11 maart 2016 een picknicktafel bouwde van 194,7 m. Medewerkers van de Plantentuin hebben een 300 m lange tafelconstructie geïnstalleerd waar op 26 juni op het middaguur een 1000-tal personen verwacht worden.

De poging om het wereldrecord te breken, kadert in ‘de ZomerFloridylle’, het feest waarmee de Plantentuin volgend weekend het startschot geeft voor de zomeranimatie. Iedereen kan zich inschrijven voor dit picknickfeest. Men kan zijn eigen picknick meebrengen, maar elke deelnemer krijgt een extra ‘goodiebag’ met lekkers aangeboden. Op de tafel staan bovendien een zeventigtal potten met vergeten groenten en eetbare bloemen. De picknicktafel blijft de hele zomer staan samen met de 10 hangmatten tussen de lindebomen tegenover het kasteel, waar men na de picknick een siesta kan doen.

Het komende weekend opent naast het terras van de Oranjerie het Speelbos, waar kinderen kunnen ravotten. In het kasteel lopen tentoonstellingen van Achilles & Brennine en van Sandrine de Borman. Meer informatie over het zomerprogramma vindt men op de website. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content