Een Bordeaux rosé leent zich perfect als sidekick bij pizza's. Zo bijvoorbeeld de Zuidwesterse pizza van Michel Portos, de chef van het jaar 2012 volgens Gault & Millau.

Zuidwesterse pizza door Michel Portos - 1/2 stokbrood

- 2 eetlepels olie

- 1 teentje knoflook

- 3 mooie Marmande-tomaten

- 4 ansjovissen

- 4 donkere olijven

- 1 bosje basilicum

- Fleur de sel

- Piment d'Espelette

Neem 1/2 stokbrood, snij het in de lengte door en verdeel het in twee helften. Bak de stukken in olijfolie aan. Haal ze uit de pan en wrijf ze in met de look en met een heerlijk verse Marmande-tomaat. Verdeel schijfjes verse tomaat over de bovenkant, rondjes zwarte olijven en ansjovis 'boquerone' in ruitjes gesneden, strooi er enkele basilicumblaadjes overheen, een geutje olijfolie, wat fleur de sel en 'piment d'Espelette'-poeder. Serveer bij voorkeur lauw.

Een Bordeaux rosé leent zich perfect als sidekick bij pizza's. Zo bijvoorbeeld de Zuidwesterse pizza van Michel Portos, de chef van het jaar 2012 volgens Gault & Millau. Zuidwesterse pizza door Michel Portos - 1/2 stokbrood - 2 eetlepels olie - 1 teentje knoflook - 3 mooie Marmande-tomaten - 4 ansjovissen - 4 donkere olijven - 1 bosje basilicum - Fleur de sel - Piment d'Espelette Neem 1/2 stokbrood, snij het in de lengte door en verdeel het in twee helften. Bak de stukken in olijfolie aan. Haal ze uit de pan en wrijf ze in met de look en met een heerlijk verse Marmande-tomaat. Verdeel schijfjes verse tomaat over de bovenkant, rondjes zwarte olijven en ansjovis 'boquerone' in ruitjes gesneden, strooi er enkele basilicumblaadjes overheen, een geutje olijfolie, wat fleur de sel en 'piment d'Espelette'-poeder. Serveer bij voorkeur lauw.