Pimm’s: zomerdrankje met panache

© gf

Een zomerdrankje dat dezer dagen hoge toppen scheert is Pimm’s, genoemd naar de man die het een kleine eeuw als digestief introduceerde in zijn Londense oesterbar: James Pimm.

Het tot aperitief gebombardeerd zomerdrankje, op basis van gin en specerijen, komt overgewaaid uit het Verenigd Koninkrijk waar het niet weg te denken was aan de bars van Wimbledon. Pimm’s was er na champagne zelfs de populairste drank, wordt ons verzekerd, vanwege de ‘high society’ en ’tongue in cheek’ dat het merk uitstraalt.

Hier is de aperitief vooral on the rocks en in combinatie met limonade, tonic, of ginger ale, veel vers fruit, komkommer en wat munt aangenaam gezelschap in de hand. Het smaakt fris, lekker en met een alcoholpercentage van 25% ga je niet meteen draaien als een tol. ‘The Original No. 1 Cup’, zoals de slagzin van het drankje luidt, doet het ook niet slecht in andere combinaties, zoals met Grand Marnier, munt en verse sinaasappel- en limoensap; of met ginger beer. Met deze ‘perfect serve’ kun je meteen aan de slag. (DB)

Ga voor 1/3 Pimm’s, 2/3 limonade of tonic en wees creatief met het pimpen van je cocktail. Maar je kan ook afwijken van deze verhoudingen; met Pimm’s, een goedgevulde bar, vers fruit en komkommer kan het in principe moeilijk mislukken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content