Pieter Stockmans ontwerpt drie unieke Duvelglazen

© /

Artiesten als Arne Quinze, Daan en Stefan Glerum gingen hem voor. Anno 2016 gaat Duvel in zee met de Genkse ontwerper Pieter Stockmans voor hun kunstige collectie Duvelglazen.

Duvel Moortgat heeft zijn passie voor design nooit onder stoelen of banken gestoken. De brouwerij zette in het verleden al enkele partnerships op met kunstencentra en kan ook terugblikken op geslaagde samenwerkingen met kunstenaars, artiesten, en zelfs chefs die het iconische Duvelglas en -fles creatief restylden. Onder meer conceptueel kunstenaar Arne Quinze, Brusselse kunstenaar Denis Meyers, muzikant en creatieve duizendpoot Daan en het Britse ontwerpersduo Eley Kishimoto lieten hun fantasie de vrije loop en dropten eerder knappe designs op het Duvel-glas.

Voor de kunstige Duvel-collectie anno 2016 – en met het oog op de feestdagen – kreeg Pieter Stockmans carte blanche. De Genkse ontwerper wordt op handen gedragen door het kruim van de gastronomische wereld vanwege zijn uniek, duurzaam en ambachtelijk serviesgoed met persoonlijke accenten. En wie Stockmans zegt, zegt ook wit, ‘Stockmans-blauw’ en porselein. Allemaal kenmerken die we ook terugvinden in de drie glazen met uitgesproken experimentele touch.

De Duvelse creaties van Studio Pieter Stockmans zijn ontworpen in een gelimiteerde reeks van 100 stuks. Alweer een leuk collector’s item voor onder de kerstboom. (DB)

Te koop in Duvelshop (Puurs) en in Studio Stockmans C-mine (Genk). Prijs: 200 euro, inclusief 1 fles Duvel van 75 cl, een infoboek van Pieter Stockmans en een echtheidscertificaat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content