Tv-kok Piet Huysentruyt die bij de commerciële zender Vtm plaats moest ruimen voor Sofie Dumont, werkt aan nieuw kookprogramma rond gezondheid. Hij zal daarin bijgestaan worden door de arts en wetenschapper Kris Verburgh. Op welke zender het programma te zien zal zijn, is voorlopig niet bekend. De fase van de proefopnames die plaatsvonden in Frankrijk, is afgerond.

Dat Huysentruyt in zee gaat met Verburgh is opmerkelijk. Verburgh kwam recentelijk in opspraak na de lancering van zijn populair boek 'De Voedselzandloper'. In het boek over nieuwe inzichten rond vermageren en verouderen, stelt hij dat de traditionele voedseldriehoek veel gezonder kan. Hij toont bijvoorbeeld aan dat melkproducten ongezond zijn, dat de meeste diëten schadelijk zijn en dat diabetespatiënten kunnen genezen door minder brood te eten. Heel wat experts stellen zijn aanbevelingen in vraag. Zijn universiteit UA distantieert zich unaniem van het boek.

Huysentruyt, zelf diabetespatiënt, zag er geen graten in. Hij volgde de voedselzandloper van Verburgh en verloor inmiddels 17 kilo. Hij is naar eigen zeggen één bom energie.

De tv-kok heeft ook net een nieuw boek uit: 'SOS Piet 365', een bundeling van oude en nieuwe SOS Piet-recepten. (DB)

Tv-kok Piet Huysentruyt die bij de commerciële zender Vtm plaats moest ruimen voor Sofie Dumont, werkt aan nieuw kookprogramma rond gezondheid. Hij zal daarin bijgestaan worden door de arts en wetenschapper Kris Verburgh. Op welke zender het programma te zien zal zijn, is voorlopig niet bekend. De fase van de proefopnames die plaatsvonden in Frankrijk, is afgerond.Dat Huysentruyt in zee gaat met Verburgh is opmerkelijk. Verburgh kwam recentelijk in opspraak na de lancering van zijn populair boek 'De Voedselzandloper'. In het boek over nieuwe inzichten rond vermageren en verouderen, stelt hij dat de traditionele voedseldriehoek veel gezonder kan. Hij toont bijvoorbeeld aan dat melkproducten ongezond zijn, dat de meeste diëten schadelijk zijn en dat diabetespatiënten kunnen genezen door minder brood te eten. Heel wat experts stellen zijn aanbevelingen in vraag. Zijn universiteit UA distantieert zich unaniem van het boek.Huysentruyt, zelf diabetespatiënt, zag er geen graten in. Hij volgde de voedselzandloper van Verburgh en verloor inmiddels 17 kilo. Hij is naar eigen zeggen één bom energie.De tv-kok heeft ook net een nieuw boek uit: 'SOS Piet 365', een bundeling van oude en nieuwe SOS Piet-recepten. (DB)