Piet Huysentruyt zal in Les Vans, in de Zuid-Franse Ardèche, waar hij woont, van start gaan met een gastronomisch restaurant. Dat doet hij in samenwerking met de talentvolle Wouter Van der Vieren (ex-Clandestino, één Michelinster).

"Al twee jaar koester ik dit project om terug aan te knopen met waar ik begon: gastronomie. Hier, in het Parc National des Cévennes, vind je fantastische ingrediënten, zoals honing, kastanjes, truffels, heerlijke charcuterie... Die producten willen wij optimaal naar voren brengen op een gepaste, moderne manier."

Het nieuwe restaurant krijgt de naam Likoké, een hommage aan de bijnaam die Piets vader kreeg tijdens de periode
dat hij in Congo was. Het wordt een 'boetiekrestaurant' met zestien couverts in de zaal, een gastentafel in de keuken
en twee bevoorrechte plaatsen bij de piano.

Op zijn vijftigste wil de populaire kok zijn gasten een topervaring voorschotelen, zoals de worst die hij heeft uitgewerkt en die volgens hem 'de beste ter wereld' is.

Likoké zal op 15 juni de eerste couverts uitdelen. (SL)

Restaurant Likoké

7, route de Païolive?

07140 Les Vans? Frankrijk

Tel: +33 627 83 98 57

www.likoke.com

Piet Huysentruyt zal in Les Vans, in de Zuid-Franse Ardèche, waar hij woont, van start gaan met een gastronomisch restaurant. Dat doet hij in samenwerking met de talentvolle Wouter Van der Vieren (ex-Clandestino, één Michelinster). "Al twee jaar koester ik dit project om terug aan te knopen met waar ik begon: gastronomie. Hier, in het Parc National des Cévennes, vind je fantastische ingrediënten, zoals honing, kastanjes, truffels, heerlijke charcuterie... Die producten willen wij optimaal naar voren brengen op een gepaste, moderne manier." Het nieuwe restaurant krijgt de naam Likoké, een hommage aan de bijnaam die Piets vader kreeg tijdens de periode dat hij in Congo was. Het wordt een 'boetiekrestaurant' met zestien couverts in de zaal, een gastentafel in de keuken en twee bevoorrechte plaatsen bij de piano. Op zijn vijftigste wil de populaire kok zijn gasten een topervaring voorschotelen, zoals de worst die hij heeft uitgewerkt en die volgens hem 'de beste ter wereld' is. Likoké zal op 15 juni de eerste couverts uitdelen. (SL)