Piet Huysentruyt ‘ontdekking van het jaar’ in Franse Gault&Millau

Het restaurant Likoké van Piet Huysentruyt, gelegen in de Ardèche, is volgens de Franse restaurantgids Gault&Millau de ‘ontdekking van het jaar’.

Piet Huysentruyt is in Frankrijk met zijn restaurant Likoké verkozen tot ‘ontdekking van het jaar’ door de restaurantgids Gault&Millau. Het restaurant, gelegen in Les Vans in de Zuid-Franse Ardèche, opende pas in juni de deuren maar kon dus meteen de culinaire specialisten bekoren. Een mooie onderscheiding! De editie 2014 van de Franse Gault&Millau verschijnt op 28 oktober.

De uitdaging die Huysentruyt op zijn vijftigste aanging – een nieuw restaurant openen om zijn gasten een topervaring voorschotelen – werkt. In augustus werd de zaak ook al opgemerkt door de invloedrijke culinaire site Wbpstars.com en gebombardeerd tot restaurant van de maand.

Likoké heeft zestien couverts in de zaal, een gastentafel in de keuken, twee bevoorrechte plaatsen bij de piano, en wordt gerund in samenwerking met de talentvolle Wouter Van der Vieren (ex-Clandestino, één Michelinster).

Beste kok in Frankrijk is deze keer Arnaud Lallement van l’Assiette champenoise in Reims. Dat restaurant is een van de zestien die van Gault&Millau de hoogste score, vijf koksmutsen, krijgt. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content