Philipp Plein ontwerpt fles voor ABSOLUT Vodka

De Zweedse designer Philipp Plein mocht een fles voor ABSOLUT VODKA ontwerpen. Het werd er een met een doodskop en swarovski steentjes.

De Zweedse designer Philipp Plein mocht een gelimiteerde editie flessen ontwerpen voor ABSOLUT VODKA 100, de enige vodka van ABSOLUT die een zwarte fles heeft, maar ‘slechts’ een alcoholpercentage van 50.

In totaal ontwierp hij honderd flessen voor het merk, die hij elk in zijn eigen stijl een persoonlijke touch meegaf. De flessen zijn bezet met swarovski steentjes in de vorm van een doodskop. Ze zullen exclusief te koop zijn in zijn eigen winkel of op de website voor de prijs van 100 euro.

Philipp Plein is een veelzijdige autodidact: hij begon met zijn carrière als interieurontwerper, maar ontwierp al gauw ook een eigen kledingcollectie. Volgens sommigen verandert alles wat hij aanraakt in goud. Hij was zeer enthousiast om zijn stempel te drukken op de speciale en gelimiteerde editie van ABSOLUT 100 flessen. “Het merk ABSOLUT staat voor hoge creatieve eisen, precies zoals mijn collecties. Samen konden we de fles een onmiskenbare glamour geven”, aldus de ontwerper.

Aïsa Knockaert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content