Het is niet onlogisch dat de VN het eten van peulvruchten stimuleert. Bonen, (kikker)erwten, linzen en consoorten zijn namelijk niet alleen een bron van vegetarische eiwitten, ze zijn ook goed voor het milieu.

Bovendien hoef je niet in te boeten aan smakelijkheid of originaliteit als je peulvruchten binnen haalt in je keuken! Daar is dit driegangenmenu het levende bewijs van.

Voorgerecht

Marie-José Jarry
© Marie-José Jarry

Recept: linzensoep met kokosmelk en alfalfa

Hoofdgerecht

Marie-José Jarry
© Marie-José Jarry

Recept: Curry met kikkererwten en tuinbonen

Nagerecht

Marie-José Jarry
© Marie-José Jarry

Recept: Bosbessenmuffins met witte bonen

(EK)

Het is niet onlogisch dat de VN het eten van peulvruchten stimuleert. Bonen, (kikker)erwten, linzen en consoorten zijn namelijk niet alleen een bron van vegetarische eiwitten, ze zijn ook goed voor het milieu. Bovendien hoef je niet in te boeten aan smakelijkheid of originaliteit als je peulvruchten binnen haalt in je keuken! Daar is dit driegangenmenu het levende bewijs van. Recept: linzensoep met kokosmelk en alfalfaRecept: Curry met kikkererwten en tuinbonenRecept: Bosbessenmuffins met witte bonen(EK)