Peter Goossens neemt een tv-sabbatjaar

Sterrenchef en tv-celebrity Peter Goossens zal in 2012 niet meer op de beeldbuis te zien zijn. De derde reeks van het vtm-programma De Beste Hobbykok van Vlaanderen wordt tot 2013 uitgesteld.

Peter Goossens zal zich een tijdje niet meer in de kijker zetten. Op tv is hij dit jaar niet meer te zien. Dat heeft zo zijn gevolgen voor het vtm-programma ‘Beste hobbykok van Vlaanderen’, dat hij samen met Sergio Herman presenteert, en Njam!, de culinaire zender waarvan hij aandeelhouder is.

Vtm heeft besloten om het derde seizoen van Hobbykok met een jaartje uit te stellen. Een grote tegenvaller voor de commerciële zender, want het populaire kookprogramma zou in het najaar tegengewicht moeten bieden aan het vernieuwde tv-aanbod van VT4 en Eén. Vtm liet nog weten dat het niet op zoek gaat naar een andere presentator. De dynamiek tussen Herman en Goossens máken het programma, klinkt het.

Voor het kookkanaal Njam!, dat de chef samen met Sudio 100 heeft opgericht, waren de opnamen van de nieuwe afleveringen van Meesterlijke Klassiekers en De Dagschotel net afgerond. Dus die programma’s worden nog uitgezonden. Maar ook hier gaat de topchef afbouwen. Hij zal zich nog wel bezig houden met het creatieve luik van de zender.

Peter Goossens gaat zich voortaan meer concentreren op zijn driesterrenrestaurant Hof Van Cleve, in Kruishoutem, en zijn familie. Hij kampte de laatste tijd met gezondheidsproblemen, maar zou intussen aan de betere hand zijn. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content