Peter Goossens’ Hof Van Cleve duikt top 50 binnen in lijst van ’s werelds beste restaurants

Peter Goossens vanHof van Cleve. Nog altijd wereldtop. © Belga

De driesterrenzaak uit Kruishoutem staat op nummer 50 in de ‘The World’s 50 Best Restaurants’. Dat is woensdag in Melbourne, Australië, bekendgemaakt.

Een jury van duizend leden wereldwijd stelt de rangschikking van “The World’s 50 Best Restaurants” op. De restaurants Hertog Jan van Gert De Mangeleer en The Jane van Sergio Herman eindigden op de nummers 61 en 74.

“Het is telkens weer een grote eer om op deze lijst te staan tussen andere grote chefs”, aldus Peter Goossens in een persbericht. “Onze terugkeer in de top 50 bewijst dat we in Kruishoutem een internationaal niveau halen en tot de elite gerekend mogen worden. We gaan zo voortdoen met heel onze equipe, zonder wie we dit niet zouden bereiken.”

Het Hof van Cleve in Kruishoutem haalde vorige maand ook al de 15e plaats in de nieuwe ranking van “Opinionated About Dining” (OAD), met de 200 beste klassieke restaurants van Europa. Vorig jaar haalde geen Belgisch restaurant de top 50 van “The World’s 50 Best Restaurants”. De eerste plaats was toen voor “Osteria Francescana” van chef Massimo Bottura in Modena, Italië. Dit jaar gaat de eer naar de New Yorkse topzaak “Eleven Madison Park” van chef Daniel Humm en restauranteur Will Guidara. “Osteria Francescana” en “El Celler de can rocca”. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content