Peter Goossens haakt af als voorzitter Bocuse d’Or

Driesterrenchef Peter Goossens laat om persoonlijke redenen zijn taken als voorzitter van de prestigieuze culinaire wedstrijd Bocuse d’Or Europe over aan Yves Mattagne, chef van restaurant Sea Grill.

Peter Goossens, chef van het driesterrenrestaurant Hof van Cleve, heeft om persoonlijke redenen afgehaakt als voorzitter van de wedstrijd Bocuse d’Or Europe. Hij wordt vervangen door een andere topchef: Yves Mattagne van het Brusselse sterrenrestaurant Sea Grill.

Volgens Het Laatste Nieuws zou Goossens onlangs fysiek en mentaal ingestort zijn. Hij wil zich voorlopig enkel toeleggen op zijn job in zijn restaurant.

Yves Mattagne zal in de jury van de gastronomische wedstrijd opgevolgd worden door Geert van Hecke, chef van het sterrenrestaurant De Karmeliet.

De Bocuse d’Or is één van de meest prestigieuze gastronomische wedstrijden ter wereld. Het Europese luik vindt plaats in het kader van het salon Horeca Life, op 20 en 21 maart in Brussels Expo. Twintig Europese landen worden vertegenwoordigd door telkens één aanstormend talent.

De deelnemende landen zijn Duitsland, Estland, Italië, Tsjechië, België, Finland, Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk, Bulgarije, Frankrijk, Noorwegen, Rusland, Denemarken, Hongarije, Nederland, Zweden, Spanje, IJsland, Polen en Zwitserland. De eerste twaalf stoten door naar de wereldfinale, die op 29 en 30 januari 2013 plaatsheeft tijdens de beurs Sirha in Lyon.

België wordt vertegenwoordigd door Robrecht Wissels van cateringbedrijf Belgocatering. De verwachtingen zijn hooggespannen, want tijdens een eerste privé-voorstelling van zijn gerechten maakten enkele verantwoordelijken van de culinaire gids GaultMillau melding van een potentiële 19/20. Dat belooft! (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content