Peter Goossens bedenkt creatief broodje voor Pistolet Original

Fris gerookte makreel © Fred Raevens

Om uw pistolet nog beter te laten smaken bedacht driesterrenchef Peter Goossens deze heerlijke creatie voor het Brusselse restaurant Pistolet-Original.

Pistolet-Original, het Brusselse monoproduct-restaurant geïnspireerd op de oer-Belgische pistolet belegd met lokale producten, nodigt enkele keren per jaar een gereputeerde chef uit om een recept voor bekende broodje te herinterpreteren. Deze keer werd gehengeld naar de diensten van driesterrenkok Peter Goossens.

Peter Goossens bedenkt creatief broodje voor Pistolet Original
© Fred Raevens

Met de lente in het achterhoofd koos de keukenvirtuoos voor een heerlijk broodje ‘Fris gerookte makreel’. Naast makreelvlees heeft de pistolet onder meer gekonfijte tomaten, Griekse yoghurt en volle plattekaas, stuk voor stuk betaalbare en makkelijk verkrijgbare producten. Uiteraard afgewerkt met de touch van de meester. Het oog wil ook wat.

Wie zijn tanden in zijn unieke creatie wil zetten, kan dat vanaf 2 februari (tot de zomer) in het foodconcept slash degustatieplek van Valérie Lepla op de Zavel, hartje Brussel.

Foodies die zelf aan de slag willen om een pistolet made by Peter Goossens op de plank te toveren, kunnen dat met onderstaand recept. Volgens de chef neemt het een tiental minuten van je tijd in beslag. Volgens sommelier Eric Boschman drink je er best het tarwebier Blanche de Namur bij. Cheers.

Eerder bedachten sterrenchefs Stefan Jacobs (restaurant ‘Va Doux Vent’) en Lionel Rigolet (‘Comme Chez Soi’) een eigen creatie voor het Belgische foodconcept. Ook dat waren voltreffers. (DB)

Recept: Pistolet-Original ‘Fris gerookte makreel’

Adres: Joseph Stevensstraat 24-26, 1000 Brussel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content