Peerse frituur is Horeca Ambassadeur van België

Frituur bij Lutje en Rob in Peer is verkozen tot Horeca Ambassadeur van België.

De jaarlijkse Horeca Awards bekronen deelnemers die zich vrijwillig melden voor een anonieme inspectie door een professionele jury. Tijdens de uitreiking van de Horeca Awards in Genk, vielen ook Hotel Amfora (Poperinge), Vandersmissen Feestservice (Hoogstraten), Fleur de Sel (Kasterlee) en een 15-tal andere bedrijven in de prijzen.

In een twintigtal categorieën wordt een top 3 geselecteerd uit de honderden inzendingen. Zo zijn er niet alleen onderscheidingen voor bedrijven, maar bijvoorbeeld ook voor de Beste Afwasser (Tonia Loyson van restaurant Tapa Tapa in Alveringem), voor de hele carrière (Helmut & Noëlla Penneman van Crèmerie François in Sint-Niklaas) en de Horeca Persoonlijkheid van het Jaar (Rob Van Houttem van frituur Lutje en Rob in Peer). Die laatste ging overigens ook met de belangrijkste onderscheiding als Horeca Ambassadeur van België aan de haal.

Verder waren er gouden medailles voor onder meer Amfera in Poperinge (hotels), Koe-Koe in Roeselare (afhaalgerechten), Vandersmissen in Hoogstraten (cateraars), Evergreen in Koksijde (B&B’s), Huize Foets in Mol (feestzalen), Sparein in Beveren (Wellness), Brasserie Marie in Grobbendonk (tavernes) en Fleur de Sel in Kasterlee (restaurants).

Speciale vermeldingen waren er tevens voor restaurant BitterZoet in Zonhoven, dat de persprijs ontving en restaurant De Weijers Hoven in Hoeselt dat het beste recept kon voorleggen. Het beste personeel vind je in Hotel Castillion (Brugge) en tot meest beloftevolle horecazaak is De Jonge Garde in Geraardsbergen uit de bus gekomen. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content