Patrick Vlerick is ‘Hobbykok 2010’

Patrick Vlerick won in Tour & Taxis (Brussel) de finale van de 11e Knack Weekend-wedstrijd ‘Hobbykok van het jaar’.

Op 28 november vond in het atelier van Yves Mattagne in Tour & Taxis (Brussel) de finale van de ‘Hobbykok van het Jaar’ plaats. Deze kookwedstrijd voor niet-professionele koks werd voor de 11e keer op een rij georganiseerd door Knack Weekend. De bekroning betekende voor enkelen de start van een nieuwe carrière.

Kookliefhebbers – amateur-koks, professionals komen niet in aanmerking – stuurden een eigen, origineel recept met als opgelegd thema ‘Witloof’. Hieruit selecteerde een vakjury de 10 interessantste inzendingen waarvan de auteurs gevraagd werden hun recepten klaar te maken voor deze jury. Ook dit jaar mochten de finalisten zich laten assisteren door een ‘commis’.

In de finale namen 7 mannen en 3 vrouwen, samen met hun commis, het tegen elkaar op.

De finalisten waren:
Peter Bottelberghs uit Wilrijk
Xavier Clayton uit Berchem
Annik Govaerts uit Zandhoven
Jurgen Meirsman uit Sinaai
Paul Ollevier uit Poperingen
Seger Pollers uit Tongeren
Heidi Steukers uit Moerzeke
Geert Van Acker uit Brugge
Patrick Vlerick uit Bellem
Ann Wuytack uit Moerzeke-Kastel

Patrick Vlerick uit Bellem-Aalter, geassisteerd door Marc Vermeulen, won de finale met het gerecht ‘Zoetzuur witloof met (Bekemse) eendenlever, geparfumeerde appeltjes en wijngelei’.

De winnaar kreeg naast de titel ” Hobbykok 2010″ een waardebon van Demeyere, t.w.v. € 1.000, een Lattissima Metal van Nespresso en een kistje witloof rechtstreeks van de veiling van Flandria. Begin 2010 presenteert hij het Valentijnsmenu in Knack Weekend. Patrick krijgt bovendien de uitzonderlijke kans om 3 halve dagen stage te lopen bij de chefs Roger Van Damme, Kobe Desramaults en Franky Vanderhaeghe. Ook de andere finalisten kregen prijzen van Nespresso en Flandria.

D.B.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content