Met 'Puur genieten en toch gezond en slank' is model, presentatrice en foodie Pascale Naessens al aan haar derde kookboek toe. Gezonde en o zo smakelijke gerechten die je slank houden, zonder uren in de keuken door te brengen, daar draait om in de opvolger van 'Mijn Pure Keuken 1 en 2'.

Zomers, creatief en lekker
Naessens toont opnieuw dat je met eenvoudige ingrediënten bijzonder creatief kan zijn. De variatie aan seizoensproducten die ze in haar nieuwe kookboek gebruikt, staat garant voor een kleur- en smaakrijke zomer. De groenten krijgen de hoofdrol. Van de heerlijke auberginerolletjes met mozzarella en olijventapenade tot de tomatentaart met raketsla en parmezaan. En van feta met komkommersla tot rode biet met cottage cheese. Ook desserts als gebakken perzik en aardbeien met rozemarijn komen aan bod. Het beste van de zomer in het bord, zeg maar. Met schotels als tijgernalen met groentensalsa; ceviche van zalm en mosselen met curry op de grill komen de visliefhebbers ruimschoots aan hun trekken.

Naessens geeft nog enkele simpele recepten voor zomerse sausjes en wetenschappelijk onderbouwde informatie over gezonde voeding mee.

De titel 'Puur genieten' doet het bijzonder mooi geïllustreerd kookboek - met beelden van fotograaf Heikki Verdurme - alle eer aan. Geen wonder dat het de eerste week na de lancering vlotjes over de toonbank ging. Een aanrader als je het ons vraagt. (DB)

ISBN: 9789401402200 - Gebonden - 192 blz. - Prijs: € 24,99 - Uitgeverij: Lannoo

Met 'Puur genieten en toch gezond en slank' is model, presentatrice en foodie Pascale Naessens al aan haar derde kookboek toe. Gezonde en o zo smakelijke gerechten die je slank houden, zonder uren in de keuken door te brengen, daar draait om in de opvolger van 'Mijn Pure Keuken 1 en 2'. Zomers, creatief en lekker Naessens toont opnieuw dat je met eenvoudige ingrediënten bijzonder creatief kan zijn. De variatie aan seizoensproducten die ze in haar nieuwe kookboek gebruikt, staat garant voor een kleur- en smaakrijke zomer. De groenten krijgen de hoofdrol. Van de heerlijke auberginerolletjes met mozzarella en olijventapenade tot de tomatentaart met raketsla en parmezaan. En van feta met komkommersla tot rode biet met cottage cheese. Ook desserts als gebakken perzik en aardbeien met rozemarijn komen aan bod. Het beste van de zomer in het bord, zeg maar. Met schotels als tijgernalen met groentensalsa; ceviche van zalm en mosselen met curry op de grill komen de visliefhebbers ruimschoots aan hun trekken. Naessens geeft nog enkele simpele recepten voor zomerse sausjes en wetenschappelijk onderbouwde informatie over gezonde voeding mee. De titel 'Puur genieten' doet het bijzonder mooi geïllustreerd kookboek - met beelden van fotograaf Heikki Verdurme - alle eer aan. Geen wonder dat het de eerste week na de lancering vlotjes over de toonbank ging. Een aanrader als je het ons vraagt. (DB)