‘Parelende Tafels’: Gezellig tafelen op bijzondere locaties

© /

Ook dit jaar pakt het Belgische watermerk Bru uit met idyllische diners op aparte locaties in België, zeven in totaal, van het station Antwerpen Centraal tot de bibliotheek van het klooster Thagaste in Gent.

Aan gezellige diners op aparte locaties ook dit jaar geen gebrek tijdens de tweede editie van Parelende Tafels, een culinaire concept van het Belgische watermerk Bru.

Het principe is intussen gekend: van april tot november verhuist een uitgestrekte tafel naar plekken waar je met vrienden of familie nooit afspreekt, althans niet om uitgebreid en lekker te eten. Bedoeling is om op die locaties aparte tafelervaringen op te doen.

Eind april staat kunst centraal en laat Bru de parelende tafel dekken in het kunstatelier van de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis aan de Cinquantenaire in Brussel. Dat betekent dat je in goed gezelschap kan eten in een interieur boordevol buitengewone objecten, waarvan sommigen dateren uit de prehistorie.

Onder het motto luxueus en stijlvol dineren verhuist het concept daarna naar het station Antwerpen Centraal en zijn imposante decor. Op het dak van Résidence Palace eet je in een urban jungle-sfeertje, zo wordt beloofd, en met schitterend uitzicht op de hoofdstad.

Eind augustus wordt de houten tafel neergepoot in het groen, meer bepaald in het midden van een boomgaard in Haspengouw. In het najaar volgen nog gezellige diners in de oude abdij van Villers-la-Ville, de bibliotheek van het klooster Thagaste in hartje Gent, en een nog nader te bepalen plek nabij Luik als afsluiter.

Verwacht telkens verfijnde gerechten in het bord, met bijpassende wijnen en – uiteraard – een glaasje Bru-water. Voor het all-in menu betaal je 54 euro voor het diner, 39 euro voor de lunch en 29 euro voor de brunch. Geïnteresseerden kunnen zich hier inschrijven. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content