Pamela Anderson: “Ganzenlever is een gruwelijke luxe”

© AFP

De Amerikaanse actrice Pamela Anderson heeft de strijd aangebonden tegen de productie van ganzenlever in Frankrijk.

De 48-jarige actrice, bekend uit de Amerikaanse televisieserie Baywatch, verleende voor de Assemblée Nationale in Parijs haar steun aan het Groene parlementslid Laurence Abeille tegen de Franse delicatesse. “Ik roep alle Fransen op niet langer foie gras te eten, een gruwelijke luxe, waardoor jaarlijks 80 miljoen vogels door dwangvoeding immens lijden en kwellingen moeten ondergaan”, zei Anderson in een verklaring achteraf aan de pers, in het gezelschap van Michel Vandenbosch van de Belgische dierenrechtenorganisatie Gaia.

Dierenrechtenactivisten stelden een wetsvoorstel voor, dat de omstreden productie moet verbieden. Fabrikanten van foie gras toonden zich via hun federatie “erg geschokt” over het initiatief. Ganzenlever werd in 2006 tot Frans gastronomisch erfgoed verklaard, waardoor de productie tegen een verbod beschermd werd.

In de meeste Europese landen is de productie van foie gras als dierenmishandeling verboden. Daar behoort België niet bij. Voor de productie van ganzenlever is een onnatuurlijke gezwollen vette lever nodig. Daartoe worden de dieren volgepropt met voedsel. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content