Oxfam wil de boeren een stem geven. Tijdens de week van de eerlijke handel delen ze daarom gratis repen uit. Iedere reep eerlijke chocolade is immers een microfoon die de stem van de cacaoboeren versterkt.

'Als we over enkele jaren nog willen genieten van onze chocolade, dan zijn fundamentele veranderingen nodig in de hele cacaosector. Pas als we tegelijk een einde maken aan de onmenselijke omstandigheden waarin de cacaoboeren leven, zullen we echt trots kunnen zijn op onze Belgische trots. Daarom moeten we om te beginnen oprecht naar die boeren luisteren,' zegt Arne Schollaert van Oxfam-Wereldwinkels.

Van 7 tot 17 oktober krijg je bij elke aankoop een gratis 100 g-tablet chocolade mee. Fair trade, bio en in zes nieuwe smaken.

(LP)

Oxfam wil de boeren een stem geven. Tijdens de week van de eerlijke handel delen ze daarom gratis repen uit. Iedere reep eerlijke chocolade is immers een microfoon die de stem van de cacaoboeren versterkt. 'Als we over enkele jaren nog willen genieten van onze chocolade, dan zijn fundamentele veranderingen nodig in de hele cacaosector. Pas als we tegelijk een einde maken aan de onmenselijke omstandigheden waarin de cacaoboeren leven, zullen we echt trots kunnen zijn op onze Belgische trots. Daarom moeten we om te beginnen oprecht naar die boeren luisteren,' zegt Arne Schollaert van Oxfam-Wereldwinkels. (LP)