Het is feest in menig huiskamer, waar vandaag het islamitische Offerfeest wordt gevierd. Traditioneel komt de familie bijeen vanaf het ontbijtmoment en wordt er in de keuken gekokkereld dat het een lieve lust is zodat er op gepaste momenten van de dag uitgebreid getafeld kan worden.

Baklava, hariri, couscous, pasteien, tajines allerhande, zoete of zoute delicatessen: aan heerlijkheden uit de diverse keuken geen gebrek.

Wij polsten onder meer bij Fatima Marzouki, zaakvoerster van restaurant El Warda op Zurenborg, naar enkele lekkere recepten uit haar recentste boek 'De Keuken van Fatima' waarin ze ons laat proeven van de gerechten die zij thuis het liefst klaarmaakt voor familie.

Haar repertoire bestaat uit traditionele Marokkaanse familiegerechten, aangevuld met eigen creaties waarin men invloeden uit de mediterrane keuken en elders terugvindt.

Eid mubarak, îyî Bayramlar, ... én : smakelijk! (DB)

Het is feest in menig huiskamer, waar vandaag het islamitische Offerfeest wordt gevierd. Traditioneel komt de familie bijeen vanaf het ontbijtmoment en wordt er in de keuken gekokkereld dat het een lieve lust is zodat er op gepaste momenten van de dag uitgebreid getafeld kan worden. Baklava, hariri, couscous, pasteien, tajines allerhande, zoete of zoute delicatessen: aan heerlijkheden uit de diverse keuken geen gebrek. Wij polsten onder meer bij Fatima Marzouki, zaakvoerster van restaurant El Warda op Zurenborg, naar enkele lekkere recepten uit haar recentste boek 'De Keuken van Fatima' waarin ze ons laat proeven van de gerechten die zij thuis het liefst klaarmaakt voor familie. Haar repertoire bestaat uit traditionele Marokkaanse familiegerechten, aangevuld met eigen creaties waarin men invloeden uit de mediterrane keuken en elders terugvindt. Eid mubarak, îyî Bayramlar, ... én : smakelijk! (DB)