Oude Geuze van brouwerij Oud Beersel heeft tijdens de 21e editie van de Australian International Beer Awards de belangrijkste prijs, die van 'Champion International Beer', gewonnen. Dat heeft de brouwerij zelf bekendgemaakt.

Het Vlaams-Brabantse geuzebier won ook goud in de categorie 'Lambic' en rijfde ook de trofee binnen van 'Best Belgian & French Style Ale'.

Brouwerij Oud Beersel werd in 1882 opgericht. Na een sluiting in 2002 nam Gert Christiaens in 2005 de brouwerij over met als doel de traditionele lambiekbieren voor de komende generaties te beschermen. De afgelopen jaren werd er sterk geïnvesteerd in de kwaliteit van het brouwproces.

Momenteel worden er Oude Lambiek, Oude Geus, Oude Kriek, Bersalis, Tripel, Bersalis Tripel, Bersalis Cadet en Framboise Oud Beersel gebrouwen. De afgelopen jaren vielen de Oude Geuze en andere bieren van Oud Beersel tijdens bierwedstrijden al meerdere keren in de prijzen in specifieke deelnamecategorieën. Zo werd het bier in 2007 door het magazine Beers of the World uitgeroepen tot 'The World Best Gueuze'. Het is echter de eerste keer dat de brouwerij een internationale topaward wint.

Aan de Australische bierwedstrijd namen 1490 bieren van 227 brouwerijen uit 35 verschillende landen deel. "Dit is een pluim voor alle lambiekbrouwers die van hun passie hun levenswerk hebben gemaakt," aldus Christiaens. (Belga/LVR)

Oude Geuze van brouwerij Oud Beersel heeft tijdens de 21e editie van de Australian International Beer Awards de belangrijkste prijs, die van 'Champion International Beer', gewonnen. Dat heeft de brouwerij zelf bekendgemaakt. Het Vlaams-Brabantse geuzebier won ook goud in de categorie 'Lambic' en rijfde ook de trofee binnen van 'Best Belgian & French Style Ale'. Brouwerij Oud Beersel werd in 1882 opgericht. Na een sluiting in 2002 nam Gert Christiaens in 2005 de brouwerij over met als doel de traditionele lambiekbieren voor de komende generaties te beschermen. De afgelopen jaren werd er sterk geïnvesteerd in de kwaliteit van het brouwproces. Momenteel worden er Oude Lambiek, Oude Geus, Oude Kriek, Bersalis, Tripel, Bersalis Tripel, Bersalis Cadet en Framboise Oud Beersel gebrouwen. De afgelopen jaren vielen de Oude Geuze en andere bieren van Oud Beersel tijdens bierwedstrijden al meerdere keren in de prijzen in specifieke deelnamecategorieën. Zo werd het bier in 2007 door het magazine Beers of the World uitgeroepen tot 'The World Best Gueuze'. Het is echter de eerste keer dat de brouwerij een internationale topaward wint. Aan de Australische bierwedstrijd namen 1490 bieren van 227 brouwerijen uit 35 verschillende landen deel. "Dit is een pluim voor alle lambiekbrouwers die van hun passie hun levenswerk hebben gemaakt," aldus Christiaens. (Belga/LVR)