Ook dit jaar is restaurant Oud Sluis in het Zeeuwse Sluis uitgeroepen tot Beste Restaurant van Nederland. Sergio Herman en zijn team pakten opnieuw de eerste plek in van de Top 100 van restaurantgids Lekker, de editie 2013.
Op de tweede plaats belandde Inter Scaldes in Kruiningen. De Librije, het restaurant van Jonnie Boer in Zwolle, vervolledigt het podium.

De lijst is samengesteld door 70 rapporteurs, op basis van 60 aandachtspunten (van menukaart en wijnadvies, tot interieur, servies en het afscheid). De redactie constateert dat ook dit jaar een flink aantal restaurants de deuren heeft moeten sluiten. (DB)

De volledige top 101. Oud Sluis (Sluis)
2. Inter Scaldes (Kruiningen)
3. De Librije (Zwolle)
4. De Zwethheul (Schipluiden)
5. Beluga (Maastricht)
6. De Leest (Vaassen)
7. Ivy (Rotterdam)
8. Boreas (Heeze)
9. La Rive (Amsterdam)
10. Da Vinci (Maasbracht)

Ook dit jaar is restaurant Oud Sluis in het Zeeuwse Sluis uitgeroepen tot Beste Restaurant van Nederland. Sergio Herman en zijn team pakten opnieuw de eerste plek in van de Top 100 van restaurantgids Lekker, de editie 2013. Op de tweede plaats belandde Inter Scaldes in Kruiningen. De Librije, het restaurant van Jonnie Boer in Zwolle, vervolledigt het podium. De lijst is samengesteld door 70 rapporteurs, op basis van 60 aandachtspunten (van menukaart en wijnadvies, tot interieur, servies en het afscheid). De redactie constateert dat ook dit jaar een flink aantal restaurants de deuren heeft moeten sluiten. (DB) De volledige top 101. Oud Sluis (Sluis) 2. Inter Scaldes (Kruiningen) 3. De Librije (Zwolle) 4. De Zwethheul (Schipluiden) 5. Beluga (Maastricht) 6. De Leest (Vaassen) 7. Ivy (Rotterdam) 8. Boreas (Heeze) 9. La Rive (Amsterdam) 10. Da Vinci (Maasbracht)