Osteria Romana: authentiek Italiaans met moderne twist

Filippo La Vecchia van Osteria Romana © CWF & PH

Het Italiaanse restaurant Osteria Romana heeft een freewheelende kok achter het fornuis, die een eigen twist toevoegt aan de ‘cucina italiana’.

Het ontbreekt Vlaanderen niet aan Italiaanse restaurants. Om je van de rest te onderscheiden, moet je heel goed koken of een beetje speciaal doen. Dat laatste is gemakkelijker dan het eerste.

In Osteria Romana doen ze een beetje speciaal. Dat merk je aan de gerechten en aan de vermomming van Filippo La Vecchia. Met zijn tattoos, slobberig T-shirt en jeans vol gaten ziet hij er meer uit als een ruige rocker dan als een conventionele chef-kok. Zoals de meeste van zijn collega’s beweert freewheelende Filippo authentiek Italiaans te koken, maar met een eigen twist wat betreft combinatie en presentatie. Ontvangen word je in het Italiaans en in het Engels en eten doe je van zwarte tafelkleden.

Het traditionele repertoire op de wijnkaart reflecteert niet de originaliteit van de bereidingen. Wij waren happy met een Primitivo di Maduria Mandus 2012 (30 euro). Wij vroegen om vis maar dat is uitgesloten op zaterdag en maandag, omdat er niet dagvers geleverd wordt.

Parmigiana di melanzane kwam met gelei van lavendel en… chocoladekruimels (16 euro). Die kruimels stoorden niet maar creëerden, op het verrassingseffect na, ook niet meteen een meerwaarde. Bucatini all’ Amatriciana is een populair en lekker Romeins pastagerecht met varkenswang, kerstomaat en pecorinokaas (19 euro). Saltimbocca alla Romana van kalfvlees met ham, salie en wittewijnsaus kwam met blokjes aardappel in veldkleed (25 euro). Als afsluiter was er sgroppino al limono of sorbet van citroen, wodka en basilicum (11 euro).

De kok doet zijn best om zich te onderscheiden maar mist nog wat maturiteit. (PvD)

Keuken 7

Comfort 7

Bediening 6,5

Prijs/kwaliteit 6,5

Osteria Romana: Legrandlaan 11, 1000 Brussel, 02 648 13 95. Lunchmenu: 17 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content