De stad Gent is in het verleden nooit een grote vertegenwoordiger geweest van sterrenrestaurants. En daar ook komt dit jaar geen veranderering in. Vorig jaar zag het zijn aantal restaurants met Michelinster halveren: van twee naar één. Restaurant C-Jean verloor zijn enige ster, restaurant Jan Van den Bon bleef over.

Dat de voormalige brasserie C-Jean in de vorige editie van de bekende rode gids van de bandenfabrikant verdween, had voor een deel te maken met het vertrek zijn chef Jason Blanckaert. Hij startte zijn nieuw restaurant J.E.F. aan de Lange Steenstraat, en liet en passant ook weten niet geinteresseerd te zijn in een ster. Niet dat hij tegen restaurantgidsen is, maar hij geloof niett in het systeem van punten en sterren.

Brussel-stad doet het wel goed, en heeft in totaal veertien restaurants. De stad Antwerpen telt zes sterrenrestaurants. (DB)

De stad Gent is in het verleden nooit een grote vertegenwoordiger geweest van sterrenrestaurants. En daar ook komt dit jaar geen veranderering in. Vorig jaar zag het zijn aantal restaurants met Michelinster halveren: van twee naar één. Restaurant C-Jean verloor zijn enige ster, restaurant Jan Van den Bon bleef over.Dat de voormalige brasserie C-Jean in de vorige editie van de bekende rode gids van de bandenfabrikant verdween, had voor een deel te maken met het vertrek zijn chef Jason Blanckaert. Hij startte zijn nieuw restaurant J.E.F. aan de Lange Steenstraat, en liet en passant ook weten niet geinteresseerd te zijn in een ster. Niet dat hij tegen restaurantgidsen is, maar hij geloof niett in het systeem van punten en sterren. Brussel-stad doet het wel goed, en heeft in totaal veertien restaurants. De stad Antwerpen telt zes sterrenrestaurants. (DB)