Op de groei: Sofie Dumont genomineerd voor ‘Oscars’ van kookboekenwereld

Sofie Dumont © Bramski

Op 29 mei worden in het Chinese Yantai de Gourmand World Cookbook Awards uitgereikt. Sofie Dumont maakt kans op een award, want ze is één van de drie genomineerden in de categorie ‘TV Europe’ met haar boek ‘Op de groei 1: Lekker eten begint in de buik’.

In 1995 werd de wedstrijd voor het eerst georganiseerd door Edouard Cointreau en 21 jaar later komen er inzendingen uit maar liefst 209 landen. Het is dus een hele eer te noemen om deel uit te maken van het lijstje genomineerden. Met haar boek ‘Op de groei’ wist de Belgische tv-kokkin én mama van Grace dus een gevoelige snaar te raken.

Toen Sofie Dumont zwanger werd van haar dochtertje Grace wilde ze vanaf het begin enkel het beste voor haar kind, waarbij eten een belangrijke factor is. Ze ontdekte dat er eigenlijk erg weinig toegankelijke en consequente informatie bestaat over gezond eten tijdens de zwangerschap. Ze vatte de koe bij de horens en ging zelf aan de slag. Met haar uitgebreide ervaring als chef-kok en het buikgevoel als mama nam ze de uitdaging aan om een reeks boeken te maken voor zwangere vrouwen, nieuwbakken mama’s en hun jonge kroost. En met succes dus.

Het tweede boek is net ‘vers van de pers’. Benieuwd naar het tweede kookboek in de reeks? Lees er hier alles over en ontdekt alvast drie overheerlijke recepten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content