Op de veertiende editie van de wijnbeurs Megavino is Oostenrijk dit jaar gastland. Met zijn 46.000 ha wijngaarden en een jaarlijkse productie van 2,5 miljoen hl is het een vrij bescheiden wijnland en bezet het de 18e plaats op de wereldranglijst. Daartegenover staat de hoogstaande kwaliteit en de specifieke wijnstijl. Ook al opvallend is de rijke diversiteit aan druivenrassen: maar liefst 35.

Wie het assortiment Oostenrijkse wijnen wil ontdekken, moet tijdens de beurs in het centrale gastpaviljoen zijn. Er is ook een 'Tasting Room' voorzien, waar drie dagen lang non stop becommentarieerde Oostenrijkse themaproeverijen plaatsvinden.

Naast het gastland kan je ook kennismaken met meer dan 300 andere exposanten afkomstig uit 30 verschillende wijnlanden. Blikvangers zijn onder andere Italië - met een gigantisch paviljoen uit Sicilië -, Spanje en uiteraard Frankrijk dat uitpakt met een dorp waarin de regio's Bordeaux, Beaujolais en een gigantisch 'proeftheater' als trekpleisters gegroepeerd zijn. Ook landen als Chili, Argentinîë en Brazilië zijn opnieuw van de parij.

Bij de landen die er voor het eerst bij zijn noteren we Mexico, Canada en Slovenië. Ook nieuw is een paviljoen met uitsluitend Belgische wijnbouwers.

Megavino is het grootste wijnsalon van de Benelux.

Megavino 2012, van 19 tot 22 oktober, Paleis 3, Brussels Expo
Toegang: 10€, degustatieglas en catalogus inbegrepen. (DB)

Op de veertiende editie van de wijnbeurs Megavino is Oostenrijk dit jaar gastland. Met zijn 46.000 ha wijngaarden en een jaarlijkse productie van 2,5 miljoen hl is het een vrij bescheiden wijnland en bezet het de 18e plaats op de wereldranglijst. Daartegenover staat de hoogstaande kwaliteit en de specifieke wijnstijl. Ook al opvallend is de rijke diversiteit aan druivenrassen: maar liefst 35. Wie het assortiment Oostenrijkse wijnen wil ontdekken, moet tijdens de beurs in het centrale gastpaviljoen zijn. Er is ook een 'Tasting Room' voorzien, waar drie dagen lang non stop becommentarieerde Oostenrijkse themaproeverijen plaatsvinden. Naast het gastland kan je ook kennismaken met meer dan 300 andere exposanten afkomstig uit 30 verschillende wijnlanden. Blikvangers zijn onder andere Italië - met een gigantisch paviljoen uit Sicilië -, Spanje en uiteraard Frankrijk dat uitpakt met een dorp waarin de regio's Bordeaux, Beaujolais en een gigantisch 'proeftheater' als trekpleisters gegroepeerd zijn. Ook landen als Chili, Argentinîë en Brazilië zijn opnieuw van de parij. Bij de landen die er voor het eerst bij zijn noteren we Mexico, Canada en Slovenië. Ook nieuw is een paviljoen met uitsluitend Belgische wijnbouwers.Megavino is het grootste wijnsalon van de Benelux. Megavino 2012, van 19 tot 22 oktober, Paleis 3, Brussels Expo Toegang: 10€, degustatieglas en catalogus inbegrepen. (DB)