Op woensdag 5 juni komt het eerste tonnetje met maatjes aan wal in Oostende. Dat heeft het Maatjescomité uit Oostende aangekondigd.

Het maatjesseizoen wordt dit jaar op 5 juni afgetrapt. Het maatjescomité en enkele gasten zullen inschepen op de 'Broodwinner' om er op de zee het eerste tonnetje maatjes te gaan afhalen. Eens aan land krijgt de burgemeester van Oostende, Jean Vandecasteele, de eer om de eerste haring op te eten.

"Het is al de 38e keer dat we met de toestemming vanuit Nederland de eerste nieuwe Hollandse maatjes op het droge mogen halen", aldus Glenn Dangreau, voorzitter van het Maatjescomité. "We maken er naar aloude gewoonte een echt volksfeest van."

In het weekend erop volgen dan de Kaaifeesten, met op vrijdag 7 juni een optocht naar de tent op het Zeeheldenplein. De dag erop volgt de 38e maatjeshappening en op zondag 9 juni eindigen de Kaaifeesten. "De Kaaifeesten groeien, ook in het buitenland. In een weekend worden er zo'n 4000 à 5000 maatjes geserveerd", besluit Dangreau. (Belga/LVR)

Op woensdag 5 juni komt het eerste tonnetje met maatjes aan wal in Oostende. Dat heeft het Maatjescomité uit Oostende aangekondigd. Het maatjesseizoen wordt dit jaar op 5 juni afgetrapt. Het maatjescomité en enkele gasten zullen inschepen op de 'Broodwinner' om er op de zee het eerste tonnetje maatjes te gaan afhalen. Eens aan land krijgt de burgemeester van Oostende, Jean Vandecasteele, de eer om de eerste haring op te eten. "Het is al de 38e keer dat we met de toestemming vanuit Nederland de eerste nieuwe Hollandse maatjes op het droge mogen halen", aldus Glenn Dangreau, voorzitter van het Maatjescomité. "We maken er naar aloude gewoonte een echt volksfeest van." In het weekend erop volgen dan de Kaaifeesten, met op vrijdag 7 juni een optocht naar de tent op het Zeeheldenplein. De dag erop volgt de 38e maatjeshappening en op zondag 9 juni eindigen de Kaaifeesten. "De Kaaifeesten groeien, ook in het buitenland. In een weekend worden er zo'n 4000 à 5000 maatjes geserveerd", besluit Dangreau. (Belga/LVR)