Ook voor Veerle Hofmans is het doek gevallen

‘Ik wist dat mijn dessert niet goed genoeg was, maar het blijft een grote teleurstelling.’ Veerle Hofmans is de derde afvaller van het tv-programma ‘De beste hobbykok van Vlaanderen’.

Veerle Hofmans (40) houdt van lekker eten. Ze gaat dan ook regelmatig met het hele gezin op restaurant. Het favoriete gerecht van haar vier kinderen blijft echter ‘spaghetti a la mama’.

U viel als derde af. Was u het eens met de beslissing van de jury?

Hofmans: Ik wist dat mijn dessert niet goed genoeg was, maar het blijft een grote teleurstelling. Ik bak regelmatig en dan is het niet gemakkelijk om zo te verliezen. Ik denk ook dat de stress me parten heeft gespeeld. Ik was nogal onder de indruk van de sterrenchefs. (lacht)

U gaat graag op restaurant. Bent u al bij Peter Goossens of Sergio Herman gaan eten?

Nog niet. Maar ze staan zeker op mijn verlanglijstje. Vijf keer per jaar ga ik met mijn man, of met het hele gezin, in een sterrenrestaurant eten. Dat is een hobby. Zo zijn we dit jaar onder meer naar ’t Zilte van chef Vicky Geunes geweest.

Wat is uw favoriete restaurant?

Ik was erg onder de indruk van de keuken van Maison Troisgros in Roanne. Daar is het voor mij ook allemaal begonnen. Als kind ging ik er al met mijn ouders eten. Ik hoop er in de toekomst ook met mijn kinderen mee naartoe te nemen.

U geeft ook zelf kookles.

Sinds drie jaar geef ik in mijn dorp Wilsele kookles aan 24 mannen. Ik probeer hen enkele basistechnieken en traditionele gerechten bij te brengen. Zo stond er vorige maand Gentse waterzooi op het menu. Op het einde van de reeks wordt er gekookt voor de vrouwen.

Ellen De Wolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content