Ook halve finale voor Joyce Van Rijkel

Joyce Van Rijkel (31) kon dinsdag het tweede ticket voor de halve finale van De beste hobbykok van Vlaanderen in de wacht slepen. Maar dan moet de moeder van twee uit Menen haar plaatsje bij de laatste vier wel kunnen verdedigen.

De aardappel was gisteren de eerste horde op weg naar de halve finale.
Van Rijkel: En de proef vond plaats in het Hof van Cleve, het sterrenrestaurant van chef Peter Goossens, wat voor extra druk zorgde. We kregen verschillende aardappelbereidingen van Peter voorgeschoteld en mijn eerste reactie was: ‘oh nee, ik hoop dat we dat niet zelf moeten maken’. Maar uiteindelijk hebben mijn keukenpartner Kim en ik het er goed vanaf gebracht. We hebben ons geconcentreerd op de verschillende texturen van de aardappel en dat bleek de juiste beslissing.

Waarom hebt u het tweede ticket gewonnen, en niet uw partner?Misschien omdat ik in de trainingskeuken een betere prestatie heb neergezet? Ik heb gekozen voor een gerechtje met Oosterse toetsen. Omdat het iets helemaal anders was dan dat van mijn medekandidaten, zal het de jury opgevallen zijn.

Had u het verwacht?
Neen, helemaal niet. Ik ben erg verwonderd dat ik al zover ben geraakt. Op de dag van de inschrijvingsproeven heb ik zelfs naar mijn man gebeld met de boodschap dat ik er niet zou bij zijn. En zie me hier nu. Ik zal er dan ook alles aandoen om mijn ticket te verdedigen, al schat ik mijn kansen om te winnen zelf klein in.

Kookt u allang? Ik ben begonnen met een keertje door de kookboeken van mijn moeder te bladeren, maar ik heb me pas echt toegelegd toen ik alleen woonde. Maar de vooruitgang die ik de voorbije weken heb gemaakt is ongelooflijk. Peter en Sergio hebben me echt geleerd hoe ik mijn gerechten moet verfijnen en welke combinaties goed samengaan.

Wat zet u thuis op tafel? ‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’, is mijn motto. Ik ben erg sportief en probeer ook in de keuken enkel met gezonde producten te werken. Ik hou bijvoorbeeld van een lekker slaatje. Gezond is echter niet altijd mogelijk. Zo weken we in de trainingskeuken met echte boter, want dat is gewoon lekkerder. En dat is uiteindelijk toch wat telt.

Ellen De Wolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content