Ook Gent krijgt bar met enkel Belgische wijnen en lokale bieren

© /

Na Antwerpen krijgt ook Gent een bar met enkel Belgische wijnen en andere dranken van eigen bodem in de aanbieding. Ook voor een kleine honger kan je er terecht.

Waar Belgian Wines – vorig jaar geopend aan het Theaterplein in Antwerpen – voornamelijk mikt op edel vocht van eigen bodem, gaat de nieuwe Gentse bar slash winkel nog iets verder in zijn aanbod. B-Bar Gent heeft naast de betere Belgische bubbels, witte wijnen, rosé en rode wijnen, ook interessante bieren van lokale, Gentse micro-brouwerijen om te ontdekken, zoals de pils ’13’ en de ‘Crabbelaer’.

De bedenker van dat laatste stadsbiertje, brouwer Benoit Dubrulle, is overigens de mede-uitbater van de zaak, samen met Jonas De Maere, mentor van vele Belgische sommeliers en bezieler van Belgian Wines.

Kleine honger

Op de kaart staan ook enkele kleine seizoensgebonden gerechtjes om te delen. ’s Zondags kan je er brunchen, en tussendoor zijn er Belgische kaas- en charcuteriebordjes te bestellen. Per bijhorend glas wijn betaal je vier euro. Zaterdag 2 juli zwaaien de deuren officieel open. Een kleine stop waard tijdens een culinaire wandeling door de Arteveldestad. (DB)

B-BAR, Gent Kuiperskaai 14, 9000 Gent. Open van woensdag tot vrijdag vanaf 16 uur, zaterdag vanaf 9 uur, zondag van 9 uur tot 15 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content