Ontdek het Chinese alternatief voor vodka en gin

© .

Yanghe Distillery lanceert zijn Chinese spirit Yanghe Daqu op de Europese markt. Deze spirit is gedistilleerd uit granen en heeft een unieke zachte en zoete smaak. De drank bevat 38% alcohol en kan puur gedronken worden of in de bereiding van een cocktail.

Yanghe Distillery is opgericht in 1949. Na de lancering van de innovatieve serie Yanghe Spirit Classic werd het merk al snel de leider van zachte Baijiu. Baijiu is een Chinese traditionele alcoholische drank gedistilleerd uit granen. Over het algemeen bevat de drank ongeveer 38 tot 60% alcohol. Baijiu kan vergeleken worden met vodka, aangezien het gaat om een zuivere gedistilleerde spirit uit granen, maar het heeft een unieke smaak die met geen enkele andere type van spirit kan vergeleken worden.

De smaak Yanghe Daqu is sterk, maar niet overweldigend. De alcohol brandt niet in je keel. De drank is rijk en zacht van smaak, die zich langzaam in de mond verspreidt en eindigt met een lange en frisse afdronk. Yanghe Daqu wordt puur gedronken of kan worden gebruikt in de bereiding van cocktails.

Eeuwenoud recept

Het recept achter de zachte en zoete smaak van de Yanghe spirits is eigenlijk veel ouder dan de distilleerderij zelf. De opslagkelder kent al meer dan honderd jaar geschiedenis. Yanghe gebruikt bovendien eeuwenoude fermentatietechnieken om de traditionele zoete en zachte smaken te creëren.

Yanghe wordt geproduceerd in Jiangsu. Samen met de whisky-producerende gebieden in Schotland en de cognac-producerende gebieden in Frankrijk, wordt Jiangsu gezien als één van de drie belangrijkste likeurproducerende regio’s van de wereld. Het gebied ligt tussen de rivier de Huai en het Hongze-meer in de oude stad van Yanghe. Jiangsu staat bekend als de geboorteplaats van de Chinese likeur.

Praktisch

De prijs van Yanghe Daqu ligt tussen 19,99 tot 22,99 euro per fles. Momenteel wordt de drank verkocht in Chinese winkels in Antwerpen en Brussel. In de toekomst zal de spirit ook in Europese supermarkten te vinden zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content