Ontdek de smaken van Maastricht in augustus

Eten op een ongewone Maastrichtse locatie met Ditmaal. © gf

In augustus smaakt Maastricht extra goed, want dan staan er in de culinaire hoofdstad diverse evenementen op het menu.

1. Verrassende plekken

Sinds juli kun je elke laatste zaterdag aanschuiven aan een gedekte tafel op een verrassende locatie. Er wordt telkens gekookt voor een beperkt aantal personen. De gasten zijn divers, maar delen hun passie voor lekker eten en goede wijnen. Op 29 augustus is dat Brouwerij De Ridder, op 26 september het Sphinx Eiffelgebouw, een industrieel monument.

Info: www.ditmaal.nl.

2. Voordelig tafelen

Restaurantweek ‘Maastricht aan Tafel’ is na zes jaar uitgegroeid tot twee weken culinair plezier. Tot 16 augustus serveren ruim twintig restaurants een driegangenmenu voor 25,25 euro per persoon. Gelijktijdig kun je in tien Maastrichtse cafés en wijnbars voor 5,25 euro per persoon genieten van een Borrel & Bite.

2. In openlucht

Van donderdag 27 tot met zondag 30 augustus bouwt men het Vrijthof om tot het grootste openluchtrestaurant van Nederland. Tijdens de 34ste editie van ’t Preuvenemint schuif je aan bij de ruim dertig stands voor een drankje hier en een hapje daar, dit jaar onder het motto ‘Preuf de lokale smaak’.

De toegang is gratis, één Preuvenelap kost 2,20 euro. Ook een ideale gelegenheid voor een smakelijke dagje uit in Maastricht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content