Ontbijt zonder voorbereiding: dit tover je uit de voorraadkast

© Getty Images/iStockphoto

Geen tijd om naar de winkel te gaan of te laat beseft dat het een feestdag is? Dan komen deze ideeën ter hulp. Het enige dat je ervoor nodig hebt zijn wat restjes uit je koelkast of standaardgasten in je voorraadkast.

Je hebt… bananen en eieren

Resultaat: supersnelle, fluffy bananenpannenkoekjes

De basis: prak een banaan fijn en meng met twee geklutste eieren en een snufje zout: je deeg is klaar. Bak in kleine hoeveelheden pannenkoekjes en serveer met ahornsiroop.

Extra lekker: met wat chocoladedruppels of een snuf kaneel bij. Om de pannenkoekjes wat meer ‘body’ te geven, kan je ook bijvoorbeeld amandelmeel toevoegen.

Ontbijt zonder voorbereiding: dit tover je uit de voorraadkast
© Getty Images/iStockphoto

Je hebt… bananen, cacao & notenpasta

Resultaat: een shake die smaakt naar een dessert. Een smeuïg ontbijt dat meer vult dan een standaard smoothie.

De basis: mik het volgende in je blender: een (bevroren) banaan, twee eetlepels notenpasta (zoals amandelpasta of pindakaas), twee eetlepels cacaopoeder en 50 ml water. Laat draaien tot je een homogene shake krijgt.

Extra lekker: met toppings als amandelschilfers en een snufje kaneel. Voor een extra vullende shake kan je ook nog wat havermout toevoegen, al zal je dan ook wat meer vocht moeten gebruiken.

Je hebt… bananen en eieren

Resultaat: supersnelle, fluffy bananenpannenkoekjes

De basis: prak een banaan fijn en meng met twee geklutste eieren en een snufje zout: je deeg is klaar. Bak in kleine hoeveelheden pannenkoekjes en serveer met ahornsiroop.

Extra lekker: met wat chocoladedruppels of een snuf kaneel bij. Om de pannenkoekjes wat meer ‘body’ te geven, kan je ook bijvoorbeeld amandelmeel toevoegen.

Je hebt… oud brood, een klets melk & eieren

Resultaat: wentelteefjesmokken. Omdat dat gemakkelijker eet in de zetel voor tv dan de bekende wentelteefjes.

De basis: kluts een ei en meng met 40 ml melk. Scheur het brood in hapklare stukken. Vet twee mokken in en verdeel het brood erin. Giet het ei-melkmengsel erbij en plaats de mokken in de microgolfoven voor een tot anderhalve minuut, of tot het mengsel is gestold. Serveer met wat (poeder)suiker of ahornsiroop on top.

Extra lekker: met enkele druppels vanille-extract en een snuifje kaneel onder het ei-melkmengsel gemengd. Je kan ook allerlei heerlijke toppings toevoegen, zoals chocoladestukjes, noten, gedroogde vruchten,… Bouw de mokken dan op in laagjes, zodat je met elke hap wat van alles meekrijgt.

Ontbijt zonder voorbereiding: dit tover je uit de voorraadkast
© Getty Images/iStockphoto

Je hebt… bananen, cacao & notenpasta

Resultaat: een shake die smaakt naar een dessert. Een smeuïg ontbijt dat meer vult dan een standaard smoothie.

De basis: mik het volgende in je blender: een (bevroren) banaan, twee eetlepels notenpasta (zoals amandelpasta of pindakaas), twee eetlepels cacaopoeder en 50 ml water. Laat draaien tot je een homogene shake krijgt.

Extra lekker: met toppings als amandelschilfers en een snufje kaneel. Voor een extra vullende shake kan je ook nog wat havermout toevoegen, al zal je dan ook wat meer vocht moeten gebruiken.

Je hebt… bananen en eieren

Resultaat: supersnelle, fluffy bananenpannenkoekjes

De basis: prak een banaan fijn en meng met twee geklutste eieren en een snufje zout: je deeg is klaar. Bak in kleine hoeveelheden pannenkoekjes en serveer met ahornsiroop.

Extra lekker: met wat chocoladedruppels of een snuf kaneel bij. Om de pannenkoekjes wat meer ‘body’ te geven, kan je ook bijvoorbeeld amandelmeel toevoegen.

Ontbijt zonder voorbereiding: dit tover je uit de voorraadkast
© Getty Images/iStockphoto

Je hebt… eieren & avocado’s of hotelbroodjes

Resultaat: een spiegelei in een lekker jasje. Heb je nog wat broodjes over van tijdens het feestmaal, of heb je niet alle avocado’s gebruikt in je geplande guacamole? Maak dan eens dit lekkere eitje.

De basis: halveer de avocado’s, snijd de pit eruit en maak het gat een beetje groter, of halveer de broodjes en verwijder wat brood, zodat je een kuipje krijgt. Breek voorzichtig een ei in elke helft, kruid met wat peper en zout en plaats beide helften in een ovenschaal. Bak vijftien tot twintig minuten op 180°C in de oven, tot het eiwit gestold is.

Extra lekker: met wat vers gesnipperd bieslook on top.

Je hebt… oud brood, een klets melk & eieren

Resultaat: wentelteefjesmokken. Omdat dat gemakkelijker eet in de zetel voor tv dan de bekende wentelteefjes.

De basis: kluts een ei en meng met 40 ml melk. Scheur het brood in hapklare stukken. Vet twee mokken in en verdeel het brood erin. Giet het ei-melkmengsel erbij en plaats de mokken in de microgolfoven voor een tot anderhalve minuut, of tot het mengsel is gestold. Serveer met wat (poeder)suiker of ahornsiroop on top.

Extra lekker: met enkele druppels vanille-extract en een snuifje kaneel onder het ei-melkmengsel gemengd. Je kan ook allerlei heerlijke toppings toevoegen, zoals chocoladestukjes, noten, gedroogde vruchten,… Bouw de mokken dan op in laagjes, zodat je met elke hap wat van alles meekrijgt.

Ontbijt zonder voorbereiding: dit tover je uit de voorraadkast
© Getty Images/iStockphoto

Je hebt… bananen, cacao & notenpasta

Resultaat: een shake die smaakt naar een dessert. Een smeuïg ontbijt dat meer vult dan een standaard smoothie.

De basis: mik het volgende in je blender: een (bevroren) banaan, twee eetlepels notenpasta (zoals amandelpasta of pindakaas), twee eetlepels cacaopoeder en 50 ml water. Laat draaien tot je een homogene shake krijgt.

Extra lekker: met toppings als amandelschilfers en een snufje kaneel. Voor een extra vullende shake kan je ook nog wat havermout toevoegen, al zal je dan ook wat meer vocht moeten gebruiken.

Je hebt… bananen en eieren

Resultaat: supersnelle, fluffy bananenpannenkoekjes

De basis: prak een banaan fijn en meng met twee geklutste eieren en een snufje zout: je deeg is klaar. Bak in kleine hoeveelheden pannenkoekjes en serveer met ahornsiroop.

Extra lekker: met wat chocoladedruppels of een snuf kaneel bij. Om de pannenkoekjes wat meer ‘body’ te geven, kan je ook bijvoorbeeld amandelmeel toevoegen.

Je hebt… bladerdeeg & gerookte vis

Resultaat: zoute wafeltjes. Een heerlijk krokante en aangenaam vette snack.

De basis: bedek een vel bladerdeeg met sneetjes gerookte vis (bijvoorbeeld zalm of forel) en leg er een ander vel bovenop. Snijd in kleine porties en bak tussen een wafelijzer tot je goudbruine wafeltjes krijgt.

Extra lekker: wanneer je ook wat mierikswortelpasta en fijngesnipperde verse kruiden als peterselie of bieslook tussen de wafeltjes smeert voor het bakken. Serveer met wat zure room en een frisse salade.

Ontbijt zonder voorbereiding: dit tover je uit de voorraadkast
© Getty Images/iStockphoto

Je hebt… eieren & avocado’s of hotelbroodjes

Resultaat: een spiegelei in een lekker jasje. Heb je nog wat broodjes over van tijdens het feestmaal, of heb je niet alle avocado’s gebruikt in je geplande guacamole? Maak dan eens dit lekkere eitje.

De basis: halveer de avocado’s, snijd de pit eruit en maak het gat een beetje groter, of halveer de broodjes en verwijder wat brood, zodat je een kuipje krijgt. Breek voorzichtig een ei in elke helft, kruid met wat peper en zout en plaats beide helften in een ovenschaal. Bak vijftien tot twintig minuten op 180°C in de oven, tot het eiwit gestold is.

Extra lekker: met wat vers gesnipperd bieslook on top.

Je hebt… oud brood, een klets melk & eieren

Resultaat: wentelteefjesmokken. Omdat dat gemakkelijker eet in de zetel voor tv dan de bekende wentelteefjes.

De basis: kluts een ei en meng met 40 ml melk. Scheur het brood in hapklare stukken. Vet twee mokken in en verdeel het brood erin. Giet het ei-melkmengsel erbij en plaats de mokken in de microgolfoven voor een tot anderhalve minuut, of tot het mengsel is gestold. Serveer met wat (poeder)suiker of ahornsiroop on top.

Extra lekker: met enkele druppels vanille-extract en een snuifje kaneel onder het ei-melkmengsel gemengd. Je kan ook allerlei heerlijke toppings toevoegen, zoals chocoladestukjes, noten, gedroogde vruchten,… Bouw de mokken dan op in laagjes, zodat je met elke hap wat van alles meekrijgt.

Ontbijt zonder voorbereiding: dit tover je uit de voorraadkast
© Getty Images/iStockphoto

Je hebt… bananen, cacao & notenpasta

Resultaat: een shake die smaakt naar een dessert. Een smeuïg ontbijt dat meer vult dan een standaard smoothie.

De basis: mik het volgende in je blender: een (bevroren) banaan, twee eetlepels notenpasta (zoals amandelpasta of pindakaas), twee eetlepels cacaopoeder en 50 ml water. Laat draaien tot je een homogene shake krijgt.

Extra lekker: met toppings als amandelschilfers en een snufje kaneel. Voor een extra vullende shake kan je ook nog wat havermout toevoegen, al zal je dan ook wat meer vocht moeten gebruiken.

Je hebt… bananen en eieren

Resultaat: supersnelle, fluffy bananenpannenkoekjes

De basis: prak een banaan fijn en meng met twee geklutste eieren en een snufje zout: je deeg is klaar. Bak in kleine hoeveelheden pannenkoekjes en serveer met ahornsiroop.

Extra lekker: met wat chocoladedruppels of een snuf kaneel bij. Om de pannenkoekjes wat meer ‘body’ te geven, kan je ook bijvoorbeeld amandelmeel toevoegen.

Je hebt… bonen & eieren

Resultaat: tex-mex burrito omelet. Kruidig, smeuïg en lichtjes pikant: zalig om je tijdens een pittig feest verloren gegane reserves aan te vullen.

De basis: giet een blik rode bonen af en spoel ze. Verwarm in een pan, samen met wat komijn, cayennepeper, paprika en zout en peper. Bak een omelet en vul die met het bonenmengsel. Serveer met een dot ketchup.

Extra lekker: wanneer je eerst wat stukjes chorizo aanbakt voor je de bonen toevoegt en er ook wat in schijfjes gesneden paprika aan toevoegt. Vervang de ketchup door een zelfgemaakte simpele, maar licht pikante tomatensaus. Serveer met fijngesnipperde verse koriander, blokjes tomaat en een klodder zure room.

Je hebt… bladerdeeg & gerookte vis

Resultaat: zoute wafeltjes. Een heerlijk krokante en aangenaam vette snack.

De basis: bedek een vel bladerdeeg met sneetjes gerookte vis (bijvoorbeeld zalm of forel) en leg er een ander vel bovenop. Snijd in kleine porties en bak tussen een wafelijzer tot je goudbruine wafeltjes krijgt.

Extra lekker: wanneer je ook wat mierikswortelpasta en fijngesnipperde verse kruiden als peterselie of bieslook tussen de wafeltjes smeert voor het bakken. Serveer met wat zure room en een frisse salade.

Ontbijt zonder voorbereiding: dit tover je uit de voorraadkast
© Getty Images/iStockphoto

Je hebt… eieren & avocado’s of hotelbroodjes

Resultaat: een spiegelei in een lekker jasje. Heb je nog wat broodjes over van tijdens het feestmaal, of heb je niet alle avocado’s gebruikt in je geplande guacamole? Maak dan eens dit lekkere eitje.

De basis: halveer de avocado’s, snijd de pit eruit en maak het gat een beetje groter, of halveer de broodjes en verwijder wat brood, zodat je een kuipje krijgt. Breek voorzichtig een ei in elke helft, kruid met wat peper en zout en plaats beide helften in een ovenschaal. Bak vijftien tot twintig minuten op 180°C in de oven, tot het eiwit gestold is.

Extra lekker: met wat vers gesnipperd bieslook on top.

Je hebt… oud brood, een klets melk & eieren

Resultaat: wentelteefjesmokken. Omdat dat gemakkelijker eet in de zetel voor tv dan de bekende wentelteefjes.

De basis: kluts een ei en meng met 40 ml melk. Scheur het brood in hapklare stukken. Vet twee mokken in en verdeel het brood erin. Giet het ei-melkmengsel erbij en plaats de mokken in de microgolfoven voor een tot anderhalve minuut, of tot het mengsel is gestold. Serveer met wat (poeder)suiker of ahornsiroop on top.

Extra lekker: met enkele druppels vanille-extract en een snuifje kaneel onder het ei-melkmengsel gemengd. Je kan ook allerlei heerlijke toppings toevoegen, zoals chocoladestukjes, noten, gedroogde vruchten,… Bouw de mokken dan op in laagjes, zodat je met elke hap wat van alles meekrijgt.

Ontbijt zonder voorbereiding: dit tover je uit de voorraadkast
© Getty Images/iStockphoto

Je hebt… bananen, cacao & notenpasta

Resultaat: een shake die smaakt naar een dessert. Een smeuïg ontbijt dat meer vult dan een standaard smoothie.

De basis: mik het volgende in je blender: een (bevroren) banaan, twee eetlepels notenpasta (zoals amandelpasta of pindakaas), twee eetlepels cacaopoeder en 50 ml water. Laat draaien tot je een homogene shake krijgt.

Extra lekker: met toppings als amandelschilfers en een snufje kaneel. Voor een extra vullende shake kan je ook nog wat havermout toevoegen, al zal je dan ook wat meer vocht moeten gebruiken.

Je hebt… bananen en eieren

Resultaat: supersnelle, fluffy bananenpannenkoekjes

De basis: prak een banaan fijn en meng met twee geklutste eieren en een snufje zout: je deeg is klaar. Bak in kleine hoeveelheden pannenkoekjes en serveer met ahornsiroop.

Extra lekker: met wat chocoladedruppels of een snuf kaneel bij. Om de pannenkoekjes wat meer ‘body’ te geven, kan je ook bijvoorbeeld amandelmeel toevoegen.

Je hebt… havermout & bananen

Resultaat: snelle ontbijtkoekjes, om snel suikers aan te vullen

De basis: prak twee (over)rijpe bananen met een vork en meng met 90 gram havermout. Schep in gelijke hoopjes op een met bakpapier beklede ovenplaat, druk plat en bak ongeveer een kwartier op 180°C.

Extra lekker: met stukjes noten, rozijnen, een snuf kaneel, chocoladeparels, een schep pindakaas,… Bekijk welke mogelijkheden jouw voorraadkast biedt en laat je fantasie de vrije loop. Lekker met een glas koude melk.

Je hebt… bonen & eieren

Resultaat: tex-mex burrito omelet. Kruidig, smeuïg en lichtjes pikant: zalig om je tijdens een pittig feest verloren gegane reserves aan te vullen.

De basis: giet een blik rode bonen af en spoel ze. Verwarm in een pan, samen met wat komijn, cayennepeper, paprika en zout en peper. Bak een omelet en vul die met het bonenmengsel. Serveer met een dot ketchup.

Extra lekker: wanneer je eerst wat stukjes chorizo aanbakt voor je de bonen toevoegt en er ook wat in schijfjes gesneden paprika aan toevoegt. Vervang de ketchup door een zelfgemaakte simpele, maar licht pikante tomatensaus. Serveer met fijngesnipperde verse koriander, blokjes tomaat en een klodder zure room.

Je hebt… bladerdeeg & gerookte vis

Resultaat: zoute wafeltjes. Een heerlijk krokante en aangenaam vette snack.

De basis: bedek een vel bladerdeeg met sneetjes gerookte vis (bijvoorbeeld zalm of forel) en leg er een ander vel bovenop. Snijd in kleine porties en bak tussen een wafelijzer tot je goudbruine wafeltjes krijgt.

Extra lekker: wanneer je ook wat mierikswortelpasta en fijngesnipperde verse kruiden als peterselie of bieslook tussen de wafeltjes smeert voor het bakken. Serveer met wat zure room en een frisse salade.

Ontbijt zonder voorbereiding: dit tover je uit de voorraadkast
© Getty Images/iStockphoto

Je hebt… eieren & avocado’s of hotelbroodjes

Resultaat: een spiegelei in een lekker jasje. Heb je nog wat broodjes over van tijdens het feestmaal, of heb je niet alle avocado’s gebruikt in je geplande guacamole? Maak dan eens dit lekkere eitje.

De basis: halveer de avocado’s, snijd de pit eruit en maak het gat een beetje groter, of halveer de broodjes en verwijder wat brood, zodat je een kuipje krijgt. Breek voorzichtig een ei in elke helft, kruid met wat peper en zout en plaats beide helften in een ovenschaal. Bak vijftien tot twintig minuten op 180°C in de oven, tot het eiwit gestold is.

Extra lekker: met wat vers gesnipperd bieslook on top.

Je hebt… oud brood, een klets melk & eieren

Resultaat: wentelteefjesmokken. Omdat dat gemakkelijker eet in de zetel voor tv dan de bekende wentelteefjes.

De basis: kluts een ei en meng met 40 ml melk. Scheur het brood in hapklare stukken. Vet twee mokken in en verdeel het brood erin. Giet het ei-melkmengsel erbij en plaats de mokken in de microgolfoven voor een tot anderhalve minuut, of tot het mengsel is gestold. Serveer met wat (poeder)suiker of ahornsiroop on top.

Extra lekker: met enkele druppels vanille-extract en een snuifje kaneel onder het ei-melkmengsel gemengd. Je kan ook allerlei heerlijke toppings toevoegen, zoals chocoladestukjes, noten, gedroogde vruchten,… Bouw de mokken dan op in laagjes, zodat je met elke hap wat van alles meekrijgt.

Ontbijt zonder voorbereiding: dit tover je uit de voorraadkast
© Getty Images/iStockphoto

Je hebt… bananen, cacao & notenpasta

Resultaat: een shake die smaakt naar een dessert. Een smeuïg ontbijt dat meer vult dan een standaard smoothie.

De basis: mik het volgende in je blender: een (bevroren) banaan, twee eetlepels notenpasta (zoals amandelpasta of pindakaas), twee eetlepels cacaopoeder en 50 ml water. Laat draaien tot je een homogene shake krijgt.

Extra lekker: met toppings als amandelschilfers en een snufje kaneel. Voor een extra vullende shake kan je ook nog wat havermout toevoegen, al zal je dan ook wat meer vocht moeten gebruiken.

Je hebt… bananen en eieren

Resultaat: supersnelle, fluffy bananenpannenkoekjes

De basis: prak een banaan fijn en meng met twee geklutste eieren en een snufje zout: je deeg is klaar. Bak in kleine hoeveelheden pannenkoekjes en serveer met ahornsiroop.

Extra lekker: met wat chocoladedruppels of een snuf kaneel bij. Om de pannenkoekjes wat meer ‘body’ te geven, kan je ook bijvoorbeeld amandelmeel toevoegen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content