‘Ongelooflijk dat gewaardeerd wordt wat we doen’ (Nick Bril, chef-kok van The Jane)

© Belga

The Jane, de kersverse tweesterrenzaak van Sergio Herman en Nick Bril, reageert verrast. ‘Ongelooflijk dat gewaardeerd wordt wat we doen’, zegt Bril van het twintig maanden oude restaurant.

“Het was nooit onze ambitie om dit te bereiken, want we zijn net hiervoor gestopt met een sterrenrestaurant (Oud Sluis)”, zegt chef-kok Nick Bril. “We wilden echt een nieuwe richting ingaan. Natuurlijk hebben we gezien dat je ook niet ver afwijkt van wat je het liefst doet. Je gaat voor verfijning en perfectie. Ik denk dat we daar nu de credits voor hebben gekregen.”

Bril zegt dat de focus nu wel moet liggen op stabiliteit en continuïteit. “Als je twee sterren haalt, moet je ook bewijzen dat je het waard bent”, klinkt het. Dat wordt alvast een uitdaging, met 210 couverts per dag. “Net die combinatie van een groot aantal couverts in combinatie met de Michelinsterren maakt het uitdagend en spannend.”

Doorgroeien naar een derde ster? “Ik denk dat we er nu wel even klaar mee zijn”, klonk het.

Sergio Herman verkoos om niet naar de uitreiking in Gent te gaan, hij gunde het gloriemoment aan Bril en zijn personeel.

Van Oud Sluis tot The Jane

Exact twee jaar geleden sloot de rock’-n-rollkok op het toppunt van zijn roem het driesterrenrestaurant Oud Sluis in Nederland. Pure C, Hermans restaurant in Cadzand, bleef open. Omdat hij er een eenvoudig concept bij wilde, opende hij in de kapel van het voormalig militair hospitaal in Antwerpen het nieuwe eethuis The Jane.

Het moest aanvankelijk een restaurant worden met gerechten die hij in zijn vrije tijd lekker vindt: eenvoudige kost die je thuis eet met de kinderen. Maar van dat oorspronkelijke plan bleef dus weinig over: The Jane is een afleiding van Oud Sluis. Met verfijnde gerechten die passen bij een verfijnd decor, en voortaan twee Michelinsterren achter de naam.

Wat de restaurantgids over The Jane zegt: “The Jane heeft met Nick Bril een chef wiens stijl moderner is (dan de traditionele keuken van de tweede nieuwe tweesterrenwinnaar d’Eugenie à Emilie), maar ook hij slaagt erin zich te onderscheiden. Nick Bril lost de hoge verwachtingen volledig in en creëert diepgaande smaken met finesse en creativiteit.” (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content